Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót télire

Spenót télire
Spenót télire
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly annyira siralmas volt a spenóttermés, hogy egyáltalán nem tudtam télire "spejzolni". Szégyen-szemre úgy kellett megvennem. Idén a természet kárpótolt, és bőséges lett a spenótáldás. Taktikámon változtatva nem vártam túl sokáig, így leszedtem még azelőtt, hogy a bogarak megelőztek volna. Mivel spenótos receptet sokat találtam, de hasonlóval még a praktikák között sem találkoztam arra gondoltam, hogy megosztom ezt az egyszerű előkészítési módot, receptet. Remélem lesz olyan, akinek újat mondok (már volt, hogy rácsodálkoztak erre a fagyasztós verzióra), és tudok segíteni vele.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk. Ha zsenge a spenót, mehet bele szárastól, de ha később szedtük (vettük, kaptuk stb....), akkor csak a leveleit használjuk.
  2. Egy nagy lábasba belerakjuk, és annyi vizet teszünk alá, hogy a lábasban kb. 1-2 cm magasságban álljon a spenót alatt. Folyamatosan kevergetjük, ahogy kezd összeroskadni, lehet rárakni az újabb adagot.
  3. Amikor az összes spenótot belepakoltuk, és alaposan összeesett, botmixerrel jól összeturmixoljuk. Egészen addig, amíg teljesen egynemű lesz.
  4. Kihűtjük, majd műanyag edényekbe adagoljuk, végül mehet a fagyasztóba.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 37 606
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

egyéb elnevezések

spenót fagyasztóba, fagyasztott spenót, paraj télire

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virág76
Virág76 / Virág76 Sun, 2015-05-10 17:28

Kevés víz kell hozzá, és igen, azzal együtt. Amikor kiolvasztom, nagyon kevés vizet ereszt, azt le szoktam önteni. Sajnos az elmúlt években volt, hogy vennem kellett mirelit spenótot, hát...nincs túl jó tapasztalatom. annak kb. 60-70 %-a víz volt. Nem is lett jó a mártás :(

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-03-24 15:59

Kedves "Virág76"!
Most bukkantam a receptedre, nagyon örülök neki, mert pont a napokban beszéltük
a férjemmel, hogy télire a fagyóba kellene spájzolni egy kis spenótot, sóskát,
mivel nagyon szeretjük és az üzletben kapható mélyhütőt már elég drága.
Mégegyszer köszi:Üdv, minden jót:Adél

Virág76
Virág76 / Virág76 Sun, 2013-03-24 17:43

Kedves Adél!
Remélem minél előbb sor kerül a spájzolásra,mert jelen állás szerint úgy érzem sosem lesz idén tavasz! De örülök hogy ezzel a recepttel segíthettem!Szeretettel üdvözöllek, és Kellemes Húsvétot kívánok! Virág

Szuli59
Szuli59 Fri, 2012-05-11 19:00

Sziasztok!

Én majdnem így csinálom, de csak deszkán vágom össze jó apróra. Egyszer turmixoltam össze, de az nálunk nem ízlett senkinek.

Virág76
Virág76 / Virág76 Sat, 2012-05-12 09:05

Szia!
Ez csak egy alap,mint amit a boltban veszel. Ebből készül el később a mártás stb. Így tényleg nem lehet megenni. Üdv : Virág

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2012-04-19 14:32

Kedves Virág76! Igazad van, ebből az eltevési módból hiány volt. Köszönet érte, hogy már nincs! Imádom a spenótot, köszi még egyszer, hogy megosztottad velünk! További szép napot kívánok!

Virág76
Virág76 / Virág76 Thu, 2012-04-19 15:12

Szia! Nagyon szívesen. Jó munkát hozzá,ha majd nekiállsz.Sokkal jobban fog esni télen a spenót,ha a Te munkád is benne van.Üdvözöllek : Virág

41
spenót 1 kg
víz 2 dl