Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót tojástallérral

Spenót tojástallérral
Spenót tojástallérral
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben nagyon nem szerettem a spenótot. A családból csak anyukám ette meg. Én, Apu és a nővérem meg mindig fintorogva néztük. De az elmúlt egy-két évben annyit változott az ízlésem, megszerettem a gombát, a cukkinit, a padlizsánt, a bort, stb., hogy gondoltam megkóstolom anyukám fokhagymás spenótját. Mondjuk ez még nyáron volt, és a kertünkben termett firss spenótból készült, ami azért teljesen más. Hát csodák csodájára nagyon is ízlett. Azóta szívesen eszem én is, sőt magamnak is szoktam főzni. Már csak apukám fintorog, ha mi ezt esszük.:)

hozzávalók / 2 adag

A spenóthoz

A tallérokhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd apránként felöntjük a tejjel úgy, hogy ne csomósodjon be.
  2. Hozzáadjuk a kinyomott fokhagymát, elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a spenótot, és együtt főzzük egy darabig, kb. 10 percig.
  4. A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe öntünk egy pici olívaolajat, rárakunk egy kerek pogácsaszaggatót, és beleöntünk a tojásból. Amikor már nagyjából átsült, kiszedjük belőle, forgatunk rajta egyet, hogy a teteje is szép színű legyen, és a spenót mellé/rá tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 483
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenót tojással, parajfőzelék tojással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

319
spenót 450 g
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
vaj 1 ek
fokhagyma 5 gerezd
tojás 2 db
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint