Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót zsemletöltelékkel

Spenót zsemletöltelékkel
Spenót zsemletöltelékkel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit változatosabbá tettem a spenótot.

hozzávalók / 4 adag

A spenóthoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a zsemléket vízbe áztatjuk, a hagymát kockákra vágjuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk.
  2. A zsemléket kinyomkodjuk, és összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Zsiradékkal kikent kis méretű tepsibe tesszük, megsütjük.
  4. A főzelékhez egy lábasba kevés tejet teszünk, belerakjuk a fagyasztott spenótot és a zúzott fokhagymát.
  5. A zsemlét tejbe áztatjuk, és botmixerrel pürésítjük. Ha felolvadt a paraj, belekeverjük a zsemlét, felöntjük tejjel, és belekeverjük a rántást. Állandó kevergetés mellett kiforraljuk.
  6. Szeletelt töltelékkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x20 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 079
elküldve: 4
receptkönyvben: 112
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parajpüré, parajfőzelék zsemletöltelékkel, spenótfőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-03-24 15:36

Kedves "Helga1"!
Köszi az ötletet, mivel nagyon szeretjük a spenótot, sokszor készítek különböző
feltétekkel, ezt is ki fogom próbálni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

444
spenót 450 g
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
zsemle 1 db
tej 7 dl
napraforgó olaj 0.5 ek
finomliszt 1 csapott ek
zsemle 4 db
tojás 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
kurkuma 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek