Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótfelfújt 3 az 1-ből

Spenótfelfújt 3 az 1-ből
Spenótfelfújt 3 az 1-ből
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy zacskó mirelit spenótot kiolvasztottam és készítettem spenótlevest, amihez elég volt a 45 dekás adag egyik fele. Mi legyen a többivel? Körülnéztem a hűtőbeli maradékok közt: egy adag krumplipürét és egy felbontott csomag élesztőt találtam, ami megindította a fantáziámat. Leírásukat lásd "Spenótleves 3 az 1-ből" és "Spenótos lángos 3 az 1-ből" alatt. Menet közben éhes lettem, így a nyersanyagot kipróbáltam a serpenyőben is - bevált. Ez lett az 1 zacskó spenót 3.fajta önmegvalósulása.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fokhagymás vajjal vagy sajtkrémmel megkenve kellemes uzsonna egy tea mellé, majd a maradékot felkockázva és kiszárítva, kitűnő levesbetétet kapunk, fokhagymaleveshez különösen ajánlom. A levesbe szórva hagyjuk pár percet állni, hogy megszívja magát folyadékkal és visszapuhuljon!

Cukorbetegeknek:  a fenti mennyiségben 275 gramm CH van.

Mielőtt sütőformába öntöttem volna, kivettem a massza kb. egynegyedét és rövid pihentetés után serpenyőben forró olajon megsütöttem,  finom palacsinta-szerű lepénykéket kaptam, tömlős sajtot nyomtam rá - fotóját ld. ott: "spenótos lángos 3 az 1-ből".

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél dl langyos cukros vízben elkeverjük az élesztőt.
  2. A kiolvasztott spenótot összekeverjük a krumplipürével és az élesztővel.
  3. Belekeverjük a tojást, vajat, a megkapart fokhagymát és a fűszereket.
  4. Hozzádolgozzuk a lisztet (ennek mennyisége néhány dkg-nyit eltérhet a krumplipüré állagától függően, a végeredmény piskóta-szerű massza legyen)
  5. Vékonyan kiolajozott magas tepsibe/őzgerincformába öntjük
  6. Meleg helyen pihenni hagyjuk - nekem csaknem a háromszorosára kelt meg! (sajnos sütés után kicsit összeesik)
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük - tűpróba!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
spenót 20 dkg
burgonyapüré 40 dkg
finomliszt 30 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
friss élesztő 1 dkg
cukor 1 g
napraforgó olaj 1 dl
bors 1 csipet
szerecsendió 1 késhegynyi
parmezán sajt 10 g