Spenótfőzelék Fahéj konyhájából recept

Spenótfőzelék Fahéj konyhájából
Spenótfőzelék Fahéj konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egyszer egy ember, akivel képtelenség volt megkóstoltatni a spenótot. Állítólag azért nem volt hajlandó, mert "túlságosan zöld"-nek tartotta. Aztán egy nap olyan spenótfőzeléket kínáltak neki, amiben nem volt pépesre turmixolva a spenótlevél. Ekkor derült ki, hogy nem a színnel van a gondja, hanem az állaggal. Azóta is szívesen fogyasztja a darabos spenótfőzeléket, ahányszor csak az kerül asztalra. Spenót elutasítóknak megfontolásra ajánlom ezt a verziót! Hátha ez beválik. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tej mennyisége csak hozzávetőleges, ki milyen sűrűn szereti. Mirelit spenótból is készíthető, akkor az elkészítés 1. és 2. lépését kihagyjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenót, spenót darabosan, paraj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótleveleket megmossuk, főerüket eltávolítjuk.
  2. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Éles késsel feldaraboljuk.
  3. A zsírban megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, hozzáöntjük a tej felét, és csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, felforraljuk, és a többi tejet fokozatosan hozzáadogatva kb. még 5 perc alatt a megfelelő sűrűségűre főzzük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 181
össznézettség: 117 476
elküldve: 4
receptkönyvben: 286
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
287 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

e.tatar
e.tatar sze, 2017-02-15 15:15

Nagyon finom a mai nap ez volt a család ebédje! Édesapám aki nem szereti a spenótfőzeléket azt mondta, hogy legközelebb is így szeretné. Köszönjük ezt a finom spenótfőzelék receptet! Enikő

márta66
márta66 sze, 2016-11-30 14:47

Nnna, pont így:-) A történet rólam is szólhatna, én sem állhatom a turmixolt/pürésített változatot, pedig nagy spenót-imádó vagyok. Nálunk amúgy "dzsolidzsóker" kaja, ha végképpen kimerült az ötlettár, a spenót mindig biztos befutó. Örülök, hogy felkerült a napi ajánlatok közé, és annak is, hogy pont a Tiéd, Fahéj! Márta

lillaruhásnő
lillaruhásnő sze, 2016-11-30 10:16

Én teszek bele egy kis majorannát is . Különlegesen finom lesz tőle, bróbáljátok ki.

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2014-07-25 17:31

Szia Gabi! :)))
Akkor tényleg egy a hullámhossz... :))) Hogy kitaláltad, hogy "Az Ember" nem eszi meg, ami túl zöld! :)))))) Egyébként én is ezért szeretem a te receptjeidet, mert nagyon az én ízvilágom. Mikor nézegetem, ezt mindig megállapítom.
Hogy telik a nyarad? Én annyi, de annyi receptet ki akartam próbálni, de valahogy ebben a fülledt melegben nem sok kedvem van főzni, sütni meg pláne. Emiatt is próbálok gyorsan elkészülő, könnyű, zöldséges ételeket asztalra csempészni. Azért vannak néha sikereim...is... :D
Szeretettel: Fahéj

Gabys
Gabys / Gabys p, 2014-07-25 15:52

Szia:)))))))))))
Kíváncsiságból elolvastam, hogyan készíted frissből. Örömmel tapasztaltam, hogy pontosan úgy ahogy én (annyi az eltérés, hogy a végén 5. lépésnél keverek bele mennyiségtől függően 1 vagy 2 tojást) és hál'Istennek Te sem teszel bele kenyérfélét. Na ezért szeretem a Te receptjeidet, mert annyira egy hullámhosszon vagyunk:) Azért megjegyzem az én férjemmel se lehet megetetni se a spenótot, se a sóskát. Fanyalogva megkóstolja én meg reménykedem, háthaaa... de ő is azt mondja "Ződdd és kész" mindegy milyen az állaga:) Puszillak:) Szép hétvégét! Gabi

281