Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos árpagyöngy pite

Spenótos árpagyöngy pite
Spenótos árpagyöngy pite
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres Eszter adta az ötletet az elkészítéshez, de mégsem az ő receptje alapján, hanem egy bbc good food receptet követve készítettem el ezt a pitét. Az esztétikai élményen még javítani kell, de aki a gerslit, spenótot és a pitét szereti, annak ízleni fog.

hozzávalók / 4 adag

Pitetészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta

  1. A tejet a margarinnal felforraljuk, megsózzuk, majd beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Jól összegyúrjuk.
  2. Kihűtjük. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.
  3. Kizsírozott tepsibe vagy őzgerincformába fektetjük.

Töltelék

  1. A gerslit sós vízben megfőzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a puha gerslit, spenótot, sajtot. Jól összekeverjük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást és a sót.
  4. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, a tészta négy oldalát felhajtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tetejét megkenjük a felvert tojással.
  5. 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás-spenótos pite, gerslis pite spenóttal, spenótos gerslis pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

678
tej 50 ml
margarin 42 g
0 ízlés szerint
finomliszt 350 g
tojás 1 db
gersli 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
spenót 200 g
ricotta 100 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint