Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival

Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival
Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a csirkemájat, a tél során elfogadta, és megszerette a család a spenótot, -nem csak a sóskát,- most finom tésztás ételt szerettem volna készíteni. Sikerült, elfogyott, ízlett a családnak. :-)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

A spenót és a fokhagyma nagyon jó páros, aki szereti, tegyen bele többet a fokhagymából, nagyon finom:-)) Lehet tálalni külön a májas-spenótos szószt a tésztával, de összekeverve is, ez már a tálaló és a család ízlésétől függ. Sok finom reszelt parmezán sajt, aki teheti, vagy trappista sajttal tálalja, finom bort kínáljunk mellé.

 

A főzési idők kb. vannak megadva, mindenkinek a saját gáztűzhelye, vagy amin tud főzni , ismeri és tudja, mit mennyi ideig tud rajta főzni, mire készen lesz. Nekem ennyi idő kellett, nem igazán modern a gáztűzhelyem, na a gázról nem is beszélve, néha megtréfál, és hiába ég, alig ad ki "erőt" a főzéshez-sütéshez. :-)

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset lereszeljük, a fokhagymát áttörjük.
  3. Lábasba tesszük az olajat, a vörös és fokhagymát, a kis kk sót, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), majd ha ez kész, beletesszük a felkockázott bacont, lefedve azt is puhára, készre pároljuk (8 perc).
  4. Ekkor tesszük bele a csirkemájakat, óvatos keverés mellett minden oldalát fehéredésig pirítjuk, ezután tesszük bele a spenótot, sózzuk és borsozzuk,  és hagyjuk összefőni (kb. 30 perc), a felesleges víz el fog párolódni, szükség szerint a kóstoláskor derül ki, kell -e bele só vagy őrölt bors, esetleg még fokhagyma.
  5. Ha készre főtt, ízre finom ,  beleöntjük a habtejszínt, óvatos keverés mellett összeforraljuk, és kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  6. Lobogó sós vízben előírás szerint kifőzzük a tésztát, kiszedjük, lecsepegtetjük, és a májas-baconos-spenóttal összekeverjük, tálaljuk magában, esetleg reszelt sajttal. (tálalhatjuk külön is, aki nem szeretné összekeverni a szószt a tésztával)
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 227
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótszószos csirkemáj tésztával, csirkemájas-baconos spenótszósz, tészta spenótos csirkemájjal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2015-03-19 09:55

Kedves lyttleangel!

Köszönöm szépen. :)

Elnézést, de csak most barangoltam erre a részre, és vettem észre a hozzászólást.
Még egyszer köszönöm. :)
Éva-Anyóca

1353
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
bacon 3 szelet
csirkemáj 600 g
spenót 700 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 0.25 dl
rigatoni tészta 1 kg
0 ízlés szerint
víz 3 l
parmezán sajt 10 dkg