Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos brownie

Spenótos brownie
Spenótos brownie
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itthon volt egy nagy adag spenót. Nem akartam főzeléket, sem tésztát szósszal. Keresgettem egy kicsit a neten, és az allrecipes.com-on rábukkantam erre a kis csodára. Bármit adhatunk még a tésztához. Nálunk egy ilyen fogás már laza ebédnek számít. Törekedjünk arra, hogy friss spenótból készítsük. Az eredeti recept főzi a spenótot, de szerintem szükségtelen annyira megkínozni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
  3. Az előbbi 3 összetevőt ügyesen felaprítjuk. Ha van gépünk hozzá, azzal a legjobb.
  4. Kimérjük a hozzávalókat, és a száraz anyagokat összeöntjük.
  5. A lisztes egyveleghez adjuk a folyékony (tojás, tej, olvasztott vaj) anyagokat. Ebbe forgatjuk bele a sajtot és a spenótot.
  6. Fűszerezzük.
  7. Egy nagyobb tepsit finoman kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszát. Elsimítjuk.
  8.  A sütőt előmelegítjük.
  9. A süteményt kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával bizonyosodunk meg arról, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, úgy a legfinomabb!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 822
elküldve: 3
receptkönyvben: 125
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos sütemény, mozzarellás szelet spenóttal, fűszeres süti spenóttal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorci0621
dorci0621 Mon, 2013-03-04 13:03

Szia, nagyon megtetszett a recepted, a közeljövőben biztosan elkészítem, csak egy kérdésem van, a mozzarellát összetépkeded vagy vágod kicsire és a többi sajtot csak a tetejére reszeled?
Köszi, Dorci

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2013-03-04 17:52

Szia, igen csak úgy összetépkedem, és az is megy bele. A keményebb sajt pedig a tetejére.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2012-09-04 15:43

Az eredeti angol receptnek is ez volt a neve. Gondolom az elkészítés hasonlóságától. Ennek is jó kis folyós a belseje a sok mozzarellától.

427
spenót 280 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 125 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sütőpor 3 g
tojás 2 db
tej 240 ml
vaj 115 g
sajt 200 g
parmezán sajt 5 dkg