Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos csigatornyok

Spenótos csigatornyok
Spenótos csigatornyok
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem egy kis spenótos-sajtos tésztát, és megmaradt egy kis szósz. Ezt használtam fel a csigák elkészítéséhez. Ebben a nagy melegben kiváló kis uzsonna lehet egy jó kis fürdőzés után. 20 db csiga lett ebből az adagból.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, fokhagyma granulátumot, olajat.
  2. Alaposan kidagasztjuk. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  3. A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük.
  4. A töltelékhez a lisztet a margarinnal megpirítjuk, csomómentesre elkavarjuk benne a leturmixolt spenótot, tejet, fűszereket és sűrűsödésig kavargatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra elnyújtjuk két részletben.
  6. Rákenjük a spenótos töltelék felét, ráreszeljük a sajt felét és feltekerjük. Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, az aljukat összecsípjük, és kikent tepsibe téve, még 30-45 percet kelesztjük.
  7. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is. Megkenjük a tojássárgájával.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 730
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos csiga, sós-sajtos csiga spenótosan, parajos-sajtos csiga

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-16 17:58

Na ezt a csodát Andi, még holnap megcsinálom, minden van hozzá, és még nem jött vissza az a nagy meleg! :-))
Köszönöm.
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-07-17 12:25

Jó sütögetést kedves Éva-Anyóca. Remélem ízleni fog a családnak :-) Én is szép hete kívánok! Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-17 21:50

Kedves Andi!

Sikeres volt, nagyon finom, :-D , - és meg mondom őszintén, nem zavart a sütőből kijövő meleg, valahogy elviselhető volt, ez a lehűlt nyári levegő jót tett a sütési kedvemnek, és kedvezett ennek a finomságnak is az elkészítésében.:-))
Azért várom vissza az igazi meleg nyarat, - nem az afrikait,- de ennél azért melegebbet.:-))
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-07-17 22:04

Kedves Éva-Anyóca,
Nagyon boldog vagyok, hogy ízlett. Első hallásra az, hogy spenót, nem hozott lázba, de mióta először ettem ( idén életemben elsőnek ) imádom. Jöhet bármibe.
A meleggel mi is így vagyunk, jó, hogy kicsit csitult, legalább napközben is nyugodt szívvel kimehetünk az udvarra a gyerekekkel, nem csak este felé.
További szép hetet kívánok!
Andi

witch
witch / witch Mon, 2012-07-16 16:18

Aztaaa, megint egy szuper otlet, hogy
etessuk meg a gyerkocoket spenottal! :)

623
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 ek
1 tk
fokhagymapor 1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
spenót 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
margarin 5 dkg
tej 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
sajt 20 dkg
tojássárgája 1 db
tej 0.5 dl