Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos csirkealagút

Spenótos csirkealagút
Spenótos csirkealagút
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A porhanyós csirkemell és a fokhagymával markáns spenót harmonikus ötvözete. Akár ünnepi asztalra is kerülhet :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kis szerecsendióval, és megkeverve állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük.
  2. A spenótot picit sóval, borssal és ízlés szerint fokhagymával gázon megfuttatjuk.
  3. Egy őzgerinc formát kivajazunk, majd morzsázunk, és kibéleljük a bacon szeletekkel.
  4. A tejfölt a tojásokkal, a liszttel, a reszelt sajttal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a húsokat.
  5. A baconnal kibélelt formákba töltjük a húsos massza felét, a közepére végig spenótot kanalazunk, majd befedjük a maradék masszával.
  6. A baconok formából kilógó végeit a masszára hajtogatjuk.
  7. Előmelegítt sütőben kb. 45 percig sütjük, majd kiborítjuk egy tepsibe és addig sütjük, amíg a bacon szép piros nem lesz.
  8. Krumplipürével tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 771
elküldve: 3
receptkönyvben: 308
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconos-spenótos csirke őzgerincformában, spenóttal és baconnal töltött csirke

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annus
Annus Mon, 2013-05-20 19:29

Köszönöm a receptet. Elkészítettem, és ugyanilyen szép lett és finom is.

viki82
viki82 Tue, 2012-12-18 00:33

Ez volt tegnap a vasarnapi ebedunk, es nem csak a kepen nez ki jol ez a recept, hanem az ize is nagyon finom!! :)

nanax
nanax Fri, 2012-04-27 17:47

szia,szerinted ha spenót helyett spárgát használok is finom lesz?

Csibedina
Csibedina / Csibedina Fri, 2012-04-27 19:42

Szia nanax,
Igen, igen, kezdődik a spárgaszezon :) Biztos, hogy nem fogja elrontani. Szerintem arra kell majd figyelni, hogy a jellegzetes aromáját ne nyomja el egyik fűszer sem.
Majd írd meg, hogy sikerült, drukkolok!
Szép hétvégét, üdv:
Edina

1036
csirkemell filé 100 dkg
bacon 20 dkg
spenót 45 dkg
tejföl 450 g
sajt 20 dkg
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek