Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-csirkés cannelloni

Spenótos-csirkés cannelloni
Spenótos-csirkés cannelloni
54 perc / előkészület: 30 perc főzés: 4 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta töltése egy kicsit macerás, de megéri a fáradságot. Készíthető hús nélkül is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet fél cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén apróra vágjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a csirkemellet hozzáadjuk, és aranyszínűre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a spenótot, a túrót és a mascarponét, majd lassú tűzön összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy késhegynyi őrölt szerecsendióval ízesítjük.
  4. Közben a cannellonit sós vízben megfőzzük (a csomagolás utasítása szerinti időtartamig). Leszűrjük, majd a spenótos masszával megtöltjük.
  5. A töltött tésztát tűzálló tálba tesszük, a maradék spenótos krémet a tetejére kenjük.
  6. Meghintjük reszelt parmezánnal és előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük (170 fok, alsó-felső sütés).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 601
elküldve: 3
receptkönyvben: 302
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Cannelloni spenóttal és csirkével

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tünde03
Tünde03 Tue, 2018-05-15 19:17

Szia!

Ismételten nagyon finom lett! Már többször elkészítettem, de én sem szoktam előre megfőzni a tésztát.

ppppaaaa
ppppaaaa Wed, 2013-10-23 16:01

Elkészítettem, nagyon finom lett. A tésztát nem főztem meg előre, sütés közben a szósz alatt megpuhult.

esztibence
esztibence Sat, 2012-03-24 14:40

Szia!
Köszi a receptet! Nagyon finom lett! Az ikreim akik igencsak válogatósak, megették, ízlett nekik és azt mondták máskor is kérnek ilyet.

petrabsz
petrabsz Sat, 2011-09-10 11:22

Bár a csomagolásán általában azt írja, hogy a cannelonit, illetve lasagne tésztát elő kell főzni, én sosem szoktam. Elég a tésztának egy kis szósz (alatta és fölötte), ami körülveszi a tálban vagy tepsiben és megfő így is. Ráadásul sokkal finomabb lesz (a tészta jobban magába szívja a szószt) és kevésbé macerás a canelloni töltése, ha a tészta még kemény.

Klarka
Klarka / Klarka Sun, 2009-10-18 09:14

Úgy látszik szinte egyszerre jutott eszünkbe a Canelloni készítés :) A másik fél doboz tésztából ezt a receptet próbálom majd ki! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-11-02 10:57

sziasztok, csak egy kérdésem van, hol lehet pesten ilyen tésztát kapni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-11-02 15:59

Szia,

Minden nagyobb áruházban megtalálható, a Barilla márkát ajánlom. Bea

810
csirkemell filé 30 dkg
cannelloni 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
tehéntúró 25 dkg
mascarpone 25 dkg
parmezán sajt 10 dkg
spenót 45 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint