Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos fehérbableves kolbásszal (Babkrémleves 2.)

Spenótos fehérbableves kolbásszal (Babkrémleves 2.)
Spenótos fehérbableves kolbásszal (Babkrémleves 2.)
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Furcsa, de jófajta házasság ez a leves a bab, a spenót és a kolbász között.

Kiváló náthaűző: meleg, tápláló, a spenótnak és a többi zöldségnek köszönhetően vitamindús, a fokhagyma pedig immunerősítő, értisztító. 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saját anyagával sűrített leves, ami cukorbetegeknek és lisztérzékenyek is előnyös.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hevítsük fel egy nagyobb edényben az olajat, majd pirítsuk meg benne kissé az aprított zellert, sárgarépát, vöröshagymát. Ez a folyamat kb. 10 percet vesz igénybe. 
  2. Adjuk hozzá a babérlevelet, a zöldségalaplevet, az aprított spenótot és a babot is. Lassú tűzön főzzük kb. 20 percig. 
  3. Közben tegyük egy serpenyőbe a fokhagymát és a vastagabb karikákra vágott kolbászt, s pirítsuk meg őket. Csak pirítsuk, ne hagyjuk megégni a fokhagymát!
  4. Kóstoljuk meg a levest, ha kell, sóval és borssal ízesítsük.
  5. Turmixgéppel egyenletesre pürésítsük le az egészet. (Turmixolás előtt a babérlevelet ne felejtsük el kivenni a levesből!)
  6. Tálalásnál fektessünk pár kolbászkarikát a leves tetejére, és kínáljunk hozzá ropogós kenyeret, esetleg pirítóst. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 497
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

spenótos babpüréleves kolbásszal, bableves spenóttal és kolbásszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
napraforgó olaj 1 teáskanál
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldség alaplé 1 l
fehérbab 400 g
spenót 150 g
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolbász 200 g
fokhagyma 1 gerezd