Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos fetás muffin

Spenótos fetás muffin
Spenótos fetás muffin
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a spenótot. A kisfiam azonban hadilábon áll a főzelékekkel, és az amúgy is olyan unalmas... Mivel azonban a süti minden mennyiségben elfogy nálunk, próbáltam a spenótot ilyen köntösbe bújtatni, megbolondítva egy kis sajttal. Pillanatok alatt elfogyott a végeredmény!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (lisztet, zabpelyhet, sütőport, sót, borsot).
  3. Egy másik tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat (tojást, joghurtot, olajat).
  4. A nedves hozzávalókba belekeverjük a száraz hozzávalókat.
  5. A masszánkhoz hozzáadjuk a kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótot, valamint a felkockázott feta sajtot.
  6. Az egészet összekavarjuk, és kiolajozott muffin formákba kanalazzuk.
  7. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 661
elküldve: 2
receptkönyvben: 133
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

CKatika

Mióta szakács: 2014.10.28.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

feta sajtos spenótos muffin, zöldséges muffin sajttal, spenótos muffin feta sajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Mon, 2015-06-29 09:40

Elkészítettem, nagyon finom.
Egy kicsivel több olajat tettem a tésztába, mert száraznak találtam, ahogy kevertem. Kellett is bele. Igaz, szilikon kapszlikat használok, amit nem kell kiolajozni.
A feta sósságára érdemes felhívni a figyelmet. Csak a szórakozott professzorok kedvéért, mert elvben mindenki tudja, hogy vigyázni kell vele. :-)
Köszönöm szépen a receptet.

572
finomliszt 13 dkg
zabpehely 12 dkg
sütőpor 1 csomag
1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
tojás 1 db
joghurt 3.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
spenót 12 dkg
feta sajt 15 dkg
trappista sajt 8 dkg