Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-fetás Tarte Tatin

Spenótos-fetás Tarte Tatin
Spenótos-fetás Tarte Tatin
110 perc / előkészület: 80 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Tatin-féle tortakészítési móddal sok különböző ízesítésű tortát készítenek Franciaországban, mert ezzel elméletileg a tészta alatt a sütés közben jobban össze tudnak érni az ízek. Én ezt a tortát szoktam előételként és "desszertként" is készíteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverjük el egy csipet sóval, majd morzsoljuk bele a margarint.
  2. Adjunk hozzá langyos vizet, és dolgozzuk el vele annyira, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. Gyúrjunk belőle egy cipót, és tegyük félre pihenni egy órára.
  3. Mossuk, és tisztítsuk meg a spenótleveleket, majd egy kis vajon fonnyasszuk meg őket, párologtassunk el belőlük minden vizet. Ha kész, akkor egy szűrő segítségével a maradék nedvességet is nyomkodjuk ki belőlük.
  4. A feta sajtot daraboljuk fel, keverjük el 3-4 ek tejjel, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Jól keverjük el, és fűszerezzük.
  5. Adjuk hozzá a sajtos-tojásos-tejes keverékhez a megfonnyasztott spenótleveleket, majd jól keverjük el az egészet.
  6. Enyhén vajazzunk ki egy kör alakú tepsit (lehetőleg olyat, aminek levehető az oldala, ebből könnyebb lesz kiszedni), majd öntsük bele a spenótos keveréket.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát, majd ezzel borítsuk be a tepsi alján levő keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süssük egy fél óráig.
  8. Amikor kész, elég csak kiborítani a tepsiből a kész tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 152
elküldve: 3
receptkönyvben: 166
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Susieliom

Mióta szakács: 2010.01.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny, Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos-fetás pite, spenótos-fetás omlós lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

464
margarin 12.5 dkg
finomliszt 25 dkg
spenót 50 dkg
feta sajt 25 dkg
tej 4 ek
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
vaj 1 dkg