Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-fokhagymás árpagyöngy

Spenótos-fokhagymás árpagyöngy
Spenótos-fokhagymás árpagyöngy
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki kellett már próbálni a gerslit. Tavasz van, spenótszezon. Egyszerű és nekem ízlik.:-)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Joghurt. Mint mindig, szinte mindenhez... :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt kb 3-szoros vízmennyiséggel, a levesalap hozzáadásával majdnem készre főzzük.
  2. Közben megtisztítjuk a parajleveleket és a fokhagymát.
  3. A főzés végén hozzáadjuk a parajt, a fokhagymát, a borsot, és kissé átpirítjuk.
  4. Hideg joghurttal tálálhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 034
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

párolt spenótlevél árpagyönggyel, spenótos árpagyöngy joghurttal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2014-03-28 09:46

Elkészítettem, finom is lett. Egyetlen kérdésem van, mert ez volt az első, hogy árpát ettem-főztem...: az természetes, hogy olyan állaga van, mint a gumicukornak, vagy az azt jelenti, hogy még nem főtt meg rendesen? Én tovább is főztem, mint 20 perc meg még vizet is kellett tenni hozzá, a megadotton kívül és így is gumi állaga lett...

tenger
tenger / tenger Tue, 2011-11-22 18:39

Nem szoktam beáztatni, lassan főzöm.
Lehet, hogy van áztatásos verzió, sajnos fogalmam sincs. Talán más receptben megtalálod. :-)

amuidve
amuidve Tue, 2011-11-22 11:12

Köszönöm szépen, igen mindenképp újra fogok próbálkozni :) még egy kérdés merült fel bennem, hogy be kell-e áztatni az árpát előtte?

tenger
tenger / tenger Tue, 2011-11-22 09:38

Szia!

Szerintem az árpagyöngy elkészítésénél lehetett valami galiba. Inkább kevesebb vízzel kezdd szerintem, de mindenképpen meg kell puhulnia (kis lángon, ahogy írod). A maradék vizet le is öntheted róla, mielőtt a friss (nem mirelit!) , megmosott, jól lecsöpögtetett egész spenótlevelet hozzáadod. Ezután, ha magasabb hőmérséklete átforgatjuk, nem lesz paccos.

Remélem, ha lesz még kedved próbálkozni, ízleni fog! :-)

Szép napot!

Tenger

amuidve
amuidve Mon, 2011-11-21 21:01

Szia Tenger!
Spenótban úszó szétfőtt árpa lett... Ízre amúgy nem lett rossz! Utána olvastam picit, be kellett volna esetleg áztatnom előtte? Annak ellenére, hogy kis lángon főztem, nem vette fel a vízmennyiséget, és sajnos szétfőtt. Miután levettem a lángról még fedő alatt picit megszívta magát... remélem tudsz segíteni, mert szeretném ha legközelebb sikerülne :) előre is köszi

tenger
tenger / tenger Mon, 2011-11-21 14:41

Szia!

Pontosan mit értesz az alatt, hogy borzalmas lett: Íze, állaga, stb..?
Üdv,
T.

amuidve
amuidve Sun, 2011-11-20 21:46

sziasztok! nagyon tetszik a recept, de nekem borzalmasan sikerült... tudnátok segíteni, hogy mit csinálhattam rosszul?

miujsag
miujsag Thu, 2011-05-26 09:52

Na ez már megy is a receptkönyvembe :)
Naaaagyon jól néz ki...valamelyik nap meg is csinálom mert pont van otthon hozzá minden....és a diétámmal sem fog összeveszni :P

tenger
tenger / tenger Thu, 2011-05-26 08:03

I hope you will enjoy this dish! It's very easy and light.

Thank you for your comment. :-)

140
gersli 10 dkg
spenót 20 dkg
leveskocka 1 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint