Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos fusilli

Spenótos fusilli
Spenótos fusilli
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Vevi barátnőmmel egyik kedvencünk, igaz ő továbbfejlesztette és a szerecsendió helyett, apósa titkos fűszerkeverékét alkalmazza.
Nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell sokat a konyhában időzni, általában nagyobb társaság érkezésekor készítjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megfőtt/elfőzött apróra vágott spenótot kevés olajon megfuttatjuk, majd az összezúzott fokhagymát hozzáadjuk. Kevergetés mellett pár percig tovább főzzük.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Pár perc alatt összefőzzük.
  3. A kifőtt fusillival összekeverjük és parmezánnal meghintve tálaljuk.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 88 162
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 137
elkészítve: 87/108
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tészta, fusilli spenóttal, tészta spenóttal

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kepiten
kepiten Sun, 2012-03-18 18:33

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom volt! :) A tejszín mellé szoktam még tenni kb. 10 dkg krémsajtot a spenótos-tejszínes mártásba.

drKriszti
drKriszti Thu, 2011-12-29 15:50

És ha még szeretnétek fokozni, pirított bacon kockával szórjátok meg a tetejét... A sajt nekünk is "sima" Trappista ráolvasztva, a tészta meg tegnap éppen levél alakú volt. A vendégek imádták. :) Köszönöm a receptet!!

pitypangvirág
pitypangvirág Thu, 2011-11-10 13:27

Megfőztem és nagyon ízlett :). Tényleg picit sok lett a mártás, de nem baj, majd főzök még hozzá tésztát :).
Sima trappista sajtot reszeltem rá, mert nem volt itthon másmilyen, így is szuperjó .).

macska rozi
macska rozi Fri, 2011-09-23 21:56

Ezt az etelt elkeszitettem mar maskor is.nekem nagyon izlik.de a receptedben szereplo spenot mennyiseget(en fagyasztottbol csinaltam)en sokallom.En 1/2 kg tesztahoz 25dkg spenotot tettem.

domjantim
domjantim Sun, 2011-09-11 21:44

Köszönjük a receptet!
Nagyon fincsi lett!
Végre meg tudom etetni a családdal a spenótot! Ebbe magamat is beleértem! Ki gondolta volna :)))))))))

Hamorigabi
Hamorigabi Tue, 2011-08-09 13:00

Nagyon klassz recept, köszi! Tálaláskor még megszórtam pirított, sózott tökmaggal, isteni volt :)

Antraversata
Antraversata Wed, 2011-06-29 11:23

Ez tökéletes recept.

Köszönöm szépen!!!

Nagyon finom lett, és legfőképpen megoldatta a mai dillemámat, hogy mit is főzzek! :D

kkriszta
illalla / kkriszta Wed, 2011-06-01 20:24

Szia! Köszi a receptet, igazán nagyon finom... Megcsináltam ebédre, egy dolgon változtattam, bár amiatt, mert a boltban hiányos volt a sajtkészlet...:D szóval én edámit tettem bele, emiatt kicsit el is veszett a sóssága, szóval még utána kellett jócskán sóznom. Meg egyébként is minden fűszerből többet tettem bele, mint írtad, mert íztelennek találtam egyébként.. De szerintem ez tipikusan ízlések és pofonok szituáció, úgyhogy... :D De tényleg zseniális:)
üdv: Kriszta

albisia
albisia / albisia Wed, 2011-05-11 21:29

köszönöm a receptet, nagyon finom lett,mivel nem volt itthon tejszín csak tejföllel készítettem.
A spenótot frissen szedtem a kertben.

Timár Réka
Timár Réka Wed, 2011-05-04 15:52

Ma készítettem el ezt a receptet és le voltam nyűgözve a végeredménytől.. Ma egy új oldaláról ismertem meg a spenótot :) Ugyanúgy készítettem, ahogy a recept le van írva, annyi különbséggel, hogy a végén parmezán helyett (mivel az pont nem volt itthon) Karaván-sajtot reszeltem rá..így egy különös egyveleg képződött a füstölt sajt és a szerecsendió talalkozásakor... :)

sztike
sztike Tue, 2011-04-12 17:49

Ez volt az első recept, ami bekerült anno a receptkönyvembe és azóta is rendszeresen kerül az asztalra, megunhatatlan! Ma tettem bele egy csokor medvehagymát, fokhagyma helyett, és mondhatom így is isteni lett! Most is igaz, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. :))
Köszönjük ezt a receptet! :)

Gyermely2009
Gyermely2009 Wed, 2011-02-16 10:06

Kedves Mrs Smith! Köszönöm észrevételét a rebarbarával kapcsolatosan! Szerencsére nem főztünk belőle, mert rosszul kelt, és kis apró növénykéket nem akartam megtépázni....
Nem tudom pontosan hol olvastam a rebarbara levelének felhasználásáról , de valahogy úgy szólt, hogy a mangold nagyon jó spenóthelyettesítő, de élvezeti értéke a rebarbaráéhoz nem is mérhető...... Feltétlenül utána fogok olvasni a" Különleges zöldségek" c. könyvben, és csak remélni merem hogy nem okoztam gondot senkinek!!! Üdv.

szarvasg
szarvasg Tue, 2011-02-15 22:38

Hú, ez nagyon jó lett! Annál is inkább, mert utálom a spenótot, legalább is azt hittem. A feleségem nyöszörgött érte és amikor a képet megláttam megkívántam. Na és a gyorsaság, na az sem mindegy.... Megvettem ami kell és összegyúrtam a receptet. Én egy kis lisztel hintettem meg a zöld izét, majd felengedtem tejjel és bevetettem a sokak által emlegetett füstölt sajtot. A szercsen dió kimaradt, de majd legközelebb a krémsajtal. Elkészült. És jött a dícséret. 2 és fél éves lányom, aki magát ABInak hívja, egy tésztaFAN. Imádja mindenhogy. Gondoltam kifogok rajta ez a zöldség még nekem is bizar. Először Neki sem tetszett, de rádumáltam, hogy ez tészta, érted, TÉSZTA! Meggyőztem!!!! Be is csúszot, majd jött a kérek szépen még.... Kell ennél több? Köszönöm a receptet és az ötleteket, ajánlom mindenkinek! Szép napot, jó étvágyat!

schild
schild / schild Sun, 2010-12-19 16:24

nagyon finom!

Legutóbb tejszín helyett krémsajttal csináltam és úgy is isteni, sőt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-01 19:11

Végén tepsiben összekevertem, sajttal jól megszórtam, sütőben ráolvasztottam. Mindenki szerette!

Gyermely2009
Gyermely2009 Fri, 2010-06-25 08:08

Családi kedvenc.Alig várom, hogy a mangold v. akár a rebarbara szedhető legyen, és pótolja a friss spenótot.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető egytálétel, füstölt sajttal és egy csipetnyi parmezánnal fenséges!íííííííííí

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-02-15 23:20

Bocsánat, csak most láttam ezt a hsz-t (Gyermely2009)és szeretném felhívni a figyelmet, hogy a mángold remek megoldás, viszont a rebarbara levelét senkinek se jusson eszébe használni, mert mérgező. A szára fogyasztható, de az meg erre a receptre nem az igazi. A legjobbakat: Mrs Smith

decipuncs
decipuncs Sat, 2010-03-13 21:36

Tejszín helyett tejjel és/vagy egy-két háromszög Mackó-sajttal is ínycsiklandó. Nagyobb méretű olasz kagylótésztával csak úgy nyeltem, mint kacsa a nokedlit.

magno1ia
magno1ia Sun, 2009-12-20 19:14

Ezt a receptet itt olvastam először, és nagyon-nagyon finom a végeredmény. Én végülis a szerecsendión kívül őrölt köményt is szoktam tenni hozzá, és galád módon csak sima Trappista sajttal szoktuk megszórni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-05-17 15:20

En raktam egy kis trappista sajtot a spenotos-tejszines martasba. Nagyon finom lett.

563
fusilli tészta 250 g
spenót 750 g
fokhagyma 3 gerezd
habtejszín 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg