Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos húsgombóc

Spenótos húsgombóc
Spenótos húsgombóc
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem igazán szeretem a spenótot, de tudom, hogy egészséges, ezért keresem azokat az ételeket, amivel jobbnak találom, és szívesebben megeszem.

A besamel mártásnál van egy kis gondom. Mindenhol azt olvasom, hogy forró tejjel kell elkészíteni, de van egy olyan szabály, hogy a meleg rántásokat mindig hideg folyadékkal kell felönteni, a hideg habarást meleg folyadékkal kell (hőkiegyenlítéssel) készíteni.

hozzávalók / 5 adag

A húsgombóchoz

A besamelhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is elkészítjük a besamelt: ​A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk.
  2. Rátesszük a fűszereket. Fokozottan adagoljuk hozzá a tejet. Ezt érdemes kézi habverővel keverni.
  3. Ha túl hígnak találjuk, akkor adjunk hozzá reszelt sajtot.
  4. A spenótot kb. 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. (Én mirelitet használtam. Azt egy szűrő és egy kanál segítségével alaposan kinyomkodtam.)
  5. Összekeverjük a húst a spenóttal, a besamellel, az enyhén felvert tojásokkal és a parmezánnal. Ha nem megfelelő az állaga ahhoz, hogy gombócokat formáljunk belőle, akkor adjunk még hozzá zsemlemorzsát.
  6. Formázzunk gombócokat, és hempergessük meg lisztben őket. Az olajban pirosra sütjük. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 168
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos marhahúsos gombóc, húsgombócok spenótosan, parajos húsgombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-16 12:52

Köszönöm, nekem tetszik a spenót miatt,...ki fogom próbálni, remélem a családom tagjainak is ízleni fog.:-)

692
spenót 45 dkg
darált marhahús 60 dkg
parmezán sajt 5 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
vaj 5 dkg
tej 7 dl
1 kk
bors 1 kk
szerecsendió 1 tk
sajt 5 dkg