Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos húsrolád márványsajtos mártással

Spenótos húsrolád márványsajtos mártással
Spenótos húsrolád márványsajtos mártással
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám szeret kitalálni új, nagyon finom ételeket, ez is az ő receptje! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, sültkrumplival, krumplipürével is nagyon finom. Mi legelőször maradék káposztás kockával ettük, amilyen furcsán hangzik, olyan finom! smiley

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, rátesszük a megtisztított spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát. Addig pároljuk, amíg össze nem esik. 
  3. A spenótleveleket kiszedjük a serpenyőből egy sűrű szűrőbe és amennyire lehet, kinyomkodjuk a levét. Majd a visszamaradt vajas levet megtartjuk. 
  4. A hússzeleteken elrendezzük a spenótot, feltekerjük, bepanírozzuk, közepesen forró olajban szokásos módon kirántjuk. 
  5. A visszamaradt vajba lisztet keverünk, hogy híg rántást kapjunk, majd forralt tejjel engedjük fel óvatosan, közben folyamatosan kevergetjük egy habverővel, nehogy csomós maradjon. Végül sóval, borssal ízesítjük és ízlés szerint márványsajtot morzsolunk bele.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 541
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos rántott sertés, zöldmártásos spenótos hústekercs, parajos húsrolád kéksajtos mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1445
sertéscomb 60 dkg
spenót 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vaj 10 dkg
tej 3 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
kéksajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl