Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-juhtúrós pite

Spenótos-juhtúrós pite
Spenótos-juhtúrós pite
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Quiche a francia konyha hagyományos étele, habár eredete Németországba vezet, 
amelynek az alapja egy vajas-omlós tészta. A töltelék a fantáziánkra van bízva, 
amihez tejszínes tojást öntünk, és jól összesütjük. A végeredmény egy nagyon finom lepény, omlós tésztával és ízletes, puha töltelékkel.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapjához összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel addig, amíg egy homokos állagot nem kapunk. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a vaj megolvadjon, ugyanis ez fogja a tészta omlós állagát adni.
  2. Hozzáadunk egy tojást, sót, sütőport, és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük 30 percre.
  3. Időközben a spenóttal foglalkozunk. Én friss spenótot használtam, lehet fagyasztottat is, de a friss a legjobb. Először leszedjük a spenót zöld szárait, utána jól átmossuk a leveleket hideg vízben, és puhára főzzük (kb. 5-8 perc forró vízben), és a végén leszűrjük. Amikor kihűlt, egy vágófelületen késsel apró darabokra vágjuk.
  4. Egy edényben összekeverjük a felvágott spenótot a juhtúróval, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a maradék egy tojást, ami majd összeköti a tölteléket.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kétfelé választjuk, 70% a lepény alapja lesz, és 30% tésztát meghagyunk a rácsozáshoz.
  6. Egy leválasztható magas falú tepsit, formát kivajazunk, és finoman belisztezünk. A tésztát kör formájába kinyújtjuk, 4-5 cm-el nagyobbra, mint a tepsink alapja. Elhelyezzük finoman a törékeny tésztát a tepsibe, ügyelve arra, hogy a tészta elfedje a tepsink falát is.
  7. Hozzáadjuk a spenót tölteléket, és a tetejét berácsozzuk 1-1,5 cm-es tészta csíkokkal, amit a végén megkenünk tojássárgájával.
  8. Előremelegített sütőben, légkeveréses módban 170°C fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 6 181
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

icserey

Mióta szakács: 2016.01.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos pite, juhtúrós friss spenótos pite, quiche

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

537
vaj 15 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
spenót 1 kg
juhtúró 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
tojássárgája 1 db