Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-körtés-kéksajtos pite

Spenótos-körtés-kéksajtos pite
Spenótos-körtés-kéksajtos pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy csodálatos kaliforniai blogon találtam ezt a receptet. Nálam gyakorlottabbak biztos jobban tudják, hogy a tert nevű, sós pitetésztában készült ételeknek mi a magyar megfelelőjük, én pitének neveztem.
Nagyon megtetszett a spenót- körte-kéksajt hármasa, így még előző nap kipróbáltam zsemlére pirítva. Isteni és különleges ízharmónia, igazi gasztroorgazmus :). Ajánlom mindenkinek! Leírni hosszabb, mint megcsinálni.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához kimérjük a lisztet, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a hideg vajat vagy margarint, kicsit összedolgozzuk.
  2. Rakjuk bele a tojássárgáját, azzal is gyúrjuk át, majd a hideg vizet is. Addig dolgozzuk, gyúrjuk, míg jó formálható tésztát nem kapunk belőle.
  3. Befolpack-ozva, hűtőben kell pihennie minimum 30 percig.
  4. Gyúrd át, nyújtsuk ki, és egy piteformába dolgozzuk bele. (Nincsen még piteformám, egy sima csatos formában csináltam, lényeg, hogy legyen vagy jó 3 cm-es pereme.)
  5. Töltelékhez a hagymát pirítsuk aranybarnára.
  6. A spenótot kb. 1 percre dobjuk lobogó vízbe, gyorsan szűrjük le, és tegyük hideg vízbe, jól lecsöpögtetjük, de még jobb a salátacentrifuga. Jó száraznak kell lennie, hogy ne áztassa el a tésztát.
  7. Vágjuk fel a körtéket
  8. A két tojást a tejjel keverjük ki, borsozzuk meg.
  9. A tésztára előbb a spenót kerül, majd a körte, mehet jó bőven, ezután pedig a kéksajt.
  10. Öntsd rá a tojásos keveréket, majd arra egy evőkanál reszelt parmezánt.
  11. Mehet a sütőbe sülni. Hidegen, melegen, bárhogy fogyaszható.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20-30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zoombabe

Mióta szakács: 2011.07.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tart crust, kékpenészes sajtos-körtés quiche, spenót-kéksajtos pite körtével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1340
finomliszt 0.6 bögre
teljes kiőrlésű liszt 0.6 bögre
0.5 ek
margarin 10 ek
víz 3 ek
tojássárgája 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
vaj 2 ek
körte 2 db
spenót 30 dkg
kéksajt 10 dkg
tej 2.5 dl
tojás 2 db
parmezán sajt 3 dkg
bors 0 ízlés szerint