Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos lasagne

Spenótos lasagne
Spenótos lasagne
68 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptkönyv ihletett.

hozzávalók / 4 adag

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot hagyjuk felolvadni, majd hozzákeverjük a préselt fokhagymát, a tejfölt, és megsózzuk .
  2. A vajon a lisztet megfuttatjuk, a tejjel felengedjük, és mártássá főzzük.
  3. A tűzről lehúzva ízesítjük kiskanálnyi sóval és szerecsendióval, majd a ricottával simára keverjük.
  4. A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük.
  5. Tepsi vagy jénai aljára egy sor tésztát fektetünk, a spenót felét rásimítjuk, második sor tésztával befedjük.
  6. Rá a mártás felét kenjük, és reszelt sajttal meghintjük.
  7. Még egy sor tésztát egyengetünk rá, a spenót maradékát ráöntjük, és a maradék tésztával beborítjuk.
  8. Végül az egészet a maradék mártással bevonjuk, és sajttal meghintjük.
  9. Forró,  200 fokos sütőbe tolva 30 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 724
elküldve: 12
receptkönyvben: 293
elkészítve: 23/24
Facebookon megjelent: -

szakács

B Prixi

Mióta szakács: 2009.04.02.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parajos tészta, rakott tészta spenóttal, spenótos-tejfölös-besameles tésztarakottas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ayiana
Ayiana Wed, 2014-05-14 12:26

A spenótból és a mártásból dupla adagot készítettem (mert mikor a receptet követtem, nem lett elég puha), a tészta maradt a megadott mennyiség. Nem főztem elő egyáltalán, szárazon tettem a tepsibe. A végeredmény pontosan az elvárt: tökéletes - puha tészta, nem folyós, hanem krémes a szósz, másnapra is megőrizte ezt az állagot, és nem ment plusz idő és energia az előfőzésre. Biztos tésztától is függ a puhulás, én Gyermelyi lasagnetésztát használtam mindkét alkalommal (durumbúzából, tojással).

annam
annam / annam Fri, 2014-05-09 22:29

én is ementáliból készítettem el már többször is, (én gyakorlatilag minden sajtos ételt ezzel készítek) eddig mindig sikert aratott. köszi.

solimoni
solimoni Tue, 2013-02-12 14:03

Szia! Látom már régi recept, de azért leírom. Ma megcsináltam, igaz én ricotta és ementáli helyett is trappistát tettem bele (ezt szeretjük). Isteni finom lett. Biztosan nem utoljára csináltam. És még annyit, hogy a tésztát tényleg nem kell előfőzni, tökéletesen megpuhul. Köszi a receptet.

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2011-08-19 23:37

a lasagne tésztát elvileg nem kell előfőzni (semelyiket), viszont akkor a rétegezést szósszal kell kezdeni, hogy az alsó tésztasornak legyen miben megfőnie.

Prixi
B Prixi / Prixi Mon, 2010-11-01 13:39

Az nagyon jó:) Biztosan függ a tésztától is. Milyen tésztát használtál?

Hanga20
Pintea-Sándor Hanga / Hanga20 Thu, 2010-10-21 20:46

Kedves B Prixi! Ma készítettem először lasagne-t. Nagyon hasonlóan csináltam, bár én nem főztem elő a tésztát, és mégis tökéletesen megpuhult, összeállt, könnyen szelhető volt.

1068
lasagne tészta 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
spenót 50 dkg
tejföl 4 dl
ementáli sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
fokhagyma 1 gerezd
vaj 3 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 4 dl
ricotta 10 dkg