Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos lasagne Norasztól

Spenótos lasagne Norasztól
Spenótos lasagne Norasztól
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik legfinomabb spenótos étel, amit valaha kóstoltam. Ráadásul igyekeztem egy diétásabb verziót összehozni. Szerintem sikerült :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két gerezd fokhagymát nagyobb darabokra vágunk, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ezután rádobjuk a még fagyos parajt, és lefedjük az edényt. Megvárjuk, amíg felolvad, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. A harmadik gerezd fokhagymát préselve adjuk hozzá. Kicsit összefőzzük, majd félretesszük.
  2. Ezután elkészítjük a besamelt. A lisztet kevés olajjal pár pillanatig pirítjuk, majd elkezdjük felöntögetni a tejjel. Először csak 1 dl, elkavar, felfőz. Ha besűrűsödött, akkor a következő dl, ismét elkavar, felfőz, és így tovább addig, amíg fővő állapotban is hígabb állagú marad (olyan kb, mint egy rántás). Vigyázni kell vele, mert hamar leéghet, folyamatosan kevergetni kell. Természetesen közben ízesíthetjük sóval-borssal, más nem kell. Még forrón hozzáadjuk a ricottát, és jól elkeverjük az egészet.
  3. A sütőt előmelegítjük, és rétegezzük a lasagnét. Egy római tálat (jénai is tökéletes) kikenjük olajjal, majd az aljára egy réteg spenótot teszünk. Erre jött a tészta (szárazon, nem kell előfőzni), majd a besamel. Fontos, hogy minden réteg tökéletesen fedje a tésztát, hiszen csak “szottyos” állapotban tud megpuhulni a sütőben. Újra tészta, majd spenót. Ismét tészta, majd besamel, és így tovább, amíg minden szépen el nem fogy.
  4. Lefedjük alufóliával, és ment is be a sütőbe 200 fokra, kb. 40-45 percre. Fél óra elteltével kicsit visszább lehet venni a hőfokot 190 fokra, és fontos, hogy folyamatosan ellenőrizzük, hogy megpuhult-e már a tésztánk.
  5. Kb. 45 perc után vagy amikor a tészta már majdnem puha, akkor mehet rá a sajt, és vissza a sütőbe még tíz percre, de ekkor már nem fedjük le. Nekem az alja lepirult, de én kimondottan így szeretem!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 974
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lasagne spenóttal, spenótos rakott tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-01-20 19:21

Kedves Norasz,

imadom a spenotos recepteket (jomagam is feltettem mar egy parat), es nagyon megtetszett a Te inycsiklandonak igerkezö keszitmenyed.

Köszönettel eltettem a receptet, mely biztos, hogy kiprobalasra kerül!

Üdvözlettel: Marti

Norasz
Norasz / Norasz Tue, 2015-01-20 20:46

Kedves Marti,

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, remélem, hogy ízleni is fog! Mindenképpen szemezgetek a Te receptjeid között is! :)

Szép estét és jó főzőcskézést!

Üdvözlettel: Norasz

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-01-20 21:38

Kedves Norasz,

köszönöm a visszajelzest! Ket spenotost is feltettem, az egyiket ma, az elöbbit mar megnezheted, ha erdekel.

Üdvözlettel: Marti

Norasz
Norasz / Norasz Wed, 2015-01-21 08:00

Kedves Márti,

Gratulálok a receptjeidhez, nagyon változatosak és újítóak! Többet is lementettem a receptkönyvembe! ;)

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2015-01-21 13:49

Kedves Norasz,

nagyon kedves, köszönöm! Örülök, hogy tetszik az oldalam. Nekem pedig a Tied!

Üdv: Marti

510
lasagne tészta 25 dkg
spenót 35 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 púpozott ek
tej 4 dl
ricotta 10 dkg
sajt 5 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint