Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-lazacos tészta

Spenótos-lazacos tészta
Spenótos-lazacos tészta
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leendő anyósom csinálta meg ezt a finomságot egyszer ebédre, a receptet rögtön elkértem, és azóta is az egyik kedvencem ez a tésztacsoda! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe beleöntjük a tejszínt és a vizet, majd jól elkeverjük, ezután következik a tészta, majd a kiolvasztott lazac (egészben, mert miközben fő, majd úgyis darabjaira esik), a fagyott spenót és végül a zúzott fokhagyma.
  2. Mindezt közepes fokozaton fedő alatt feltesszük főni addig, míg a tészta puha nem lesz, de szétfőzni nem szabad. Ez kb. 10-15 perc, ezalatt 1-2-szer megkeverjük, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Ha közben úgy találjuk, hogy nem elég alatta a víz, kicsit önthetünk még alá.
  3. Ha mindez kész, fogunk egy jénai vagy kerámia tálat, kivajazzuk, és a lazacos spenótos tésztát beleöntjük. Szépen elegyengetjük, és megszórjuk a sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad. Sokáig nem szabad benthagyni, mert a tészta kiszáradhat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18x28x4 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 280
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

weby

Mióta szakács: 2011.12.07.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lazacos sült tészta, csőben sült spenótos tészta, tejszínes spenótos tagliatelle lazaccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
spenót 200 g
lazac 25 dkg
tagliatelle 25 dkg
főzőtejszín 200 ml
víz 300 ml
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 3 teáskanál
0 ízlés szerint
edami sajt 20 dkg