Pompás tavaszi-nyári tésztaétel, ízében és színében egyaránt.
Azt nem mondanám, hogy kalóriaszegény. De melyik tészta az?!...
Pompás tavaszi-nyári tésztaétel, ízében és színében egyaránt.
Azt nem mondanám, hogy kalóriaszegény. De melyik tészta az?!...
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (32)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. August 14-én kiemeltük cikkünkben: 10 irtó finom, nyári tészta 15 percen belül
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. június 21-én kiemeltük cikkünkben: 13 nyakig sajtos tészta
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. június 1-jén kiemeltük cikkünkben: 30 étel, amit júniusban el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. április 26-án kiemeltük cikkünkben: 10 gyönyörű és nagyon egyszerű tavaszi tésztaétel ebédre
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. november 28-án kiemeltük cikkünkben: 5 másodpercig tényleg semmi baja nem lesz a leesett ételnek? Utánajártunk, igaz-e ez a szabály
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. november 24-én kiemeltük cikkünkben: 13 negyed órás villámtészta
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. március 2-án kiemeltük cikkünkben: 9 mascarponés tésztaétel, amivel jóllakathatod a családot
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. március 1-jén kiemeltük cikkünkben: 11 tavaszköszöntő főétel kedvenc receptjeinkből
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. július 15-én kiemeltük cikkünkben: 17 spenótos tészta a friss spenót világnapjára
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. július 6-án kiemeltük cikkünkben: A tészta nem hogy nem hizlal, hanem még karcsúsít is!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. szeptember 23-án kiemeltük cikkünkben: 21 parajtól friss Popeye-kedvence recept
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. június 26-án kiemeltük cikkünkben: Hasznos ételek a szoptatás idejére
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. május 25-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: ínyencek ide!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. április 13-án kiemeltük cikkünkben: Tésztát, de gyorsan!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. március 18-án kiemeltük cikkünkben: Folsav, a sejtjeink egészségének őre
Üdvözlettel, NoSalty
Egyszeru es isteni finom volt!!Koszi a recepetet!!!!
Hát ez isteni volt! Pár perc alatt kész egy fenséges vacsora hétköznap este!És még egészséges is a nyers zöldség. Köszönöm.
ez akkora egy csúcs király kaja! imádom!
köszi a receptet!
Szeretem a spenótos fokhagymás tésztát, csak tejszínnel szoktam, de mascarponeval is kipróbálom. Köszi
Én is kipróbáltam, 3 gerezd fokhagymával és Gouda sajjtal, mert parmezánom nem volt, de így is tuti lett! Köszi,
Wendy
Nagyon ötletes a spenótos tészta! Kipróbáltam, igaz egy picit másképp készítettem el, de így is isteni finomra sikeredett, és meglepően laktató. Köszi a receptet, nem utoljára került nálunk az asztalra. :)
Kedves Hapci:
Elárulom önnek, hogy Nem teljesen van igaza abban, hogy az olasz tészta ugyan olyan mint a magyar.
Először is a liszt is más minőségű. Egyébként ebben a franciák igazán nagyok, 10.-20 malom verseng azért, hogy egy pék az ő lisztjüket használja , de nálunk is nagy különbségek vannak liszt és liszt között. Plusz az olaszoknál kapható (meg nálunk is , már) durum lisztből készített tészta (pl.barilla). Abban pedi g nincs tojás. Egyébként az olasz konyha pont abban nagy, hogy rendkívűl gyorsan elkészíthetőek az ételek, általában. Egyébként az olaszok a tészta miatt eszik a tésztákat, kevés raguval, mi meg pont fordítva a ragu ízére vagyunk kiváncsiak. Pont ezért esznek pl. csak oliva olajjal leöntött tésztát. Nekünk ez furi. Egyébként Skorbutot biztos nem kapna, mert az pont az ellenkezője, C vitamin hiány, azok a tengerészek kapták, akik csak sózótt húst ettek hónapokig, mert nem volt semmi más a hajón. (gyümölcs)
Szerintem az olasz kajákat olaszosan a magyar kajákat pedig magyarosan kellene elkészíteni.
Elkeszitettem ma,nagyon,de nagyon izlett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kedves Hapci,
Az al dente azt jelenti, hogy roppanósra főzzük a tésztát, vagyis nem főzzük szét, szebben kifejezve túl!
Azt még tudom, hogy a fettuccine-t magyarul szélesmetéltnek hívjuk. De mi az az al dente? Most megfőződ a tésztát vagy sem?
hapci, ha akarod vehetsz készen hűtőpultos lasagne tésztát és abból friss szélemetélteket vághatsz... mmm... mintha a nem létező olasz nagymamád csinálta volna :)
? minek? lehet készen kapni...
persze ízlés kérdése, én jobban szeretem mint a száraz tésztát, mert ez friss, amolyan házias. (no meg akár olaszos tekercseket is lehet belőle csinálni, ebből egyszer majd írok egy receptet :))
hát olyat még nem hallottam, hogy vki a bolti száraz lasagnét felvagdosta volna szélesmetéltre, de ha nincs jobb időtöltése egészségére :) sztem egyszerűbb, ha egyből azt vesz.
amúgy az olasz meg a magyar tészta is vízból, lisztből és több kevesebb tojásból áll. a többi marketing kérdése.
ja és néhány hónapja van szerencsém olasz társaságban élni. nem egy konyhatündérek. (oliva)olajos tészta, mascarponés tészta, pesto, citromos-olajos saláta, stb... ez a menüválaszték. (én már skorbutot kaptam volna, ha ezeken élnék.) ja és a fő menü a zacskós leves ;) általában semmit se szeretnek ami nem készíthető el 5 perc alatt.
ettől független, ha az ember némi munkát és időt öl az EREDETI olasz receptekbe akkor egész jó kis fogásokat lehet belőle kerekíteni. persze nem olaszosan.
bocs, ha hosszúra sikeredett a megjegyzésem. de egy kicsit misztifikáltnak érzem ezt az "olasz" konyha dolgot.
Nem! Pont az a lényeg, hogy az a végén nyersen megy bele, kicsit átmelegszik, de nem szottyad össze, roppanós marad.
A mascarponéba kerülő spenótot nem főzöd/párolod meg mielőtt belekevered?