Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-medvehagymás cannelloni

Spenótos-medvehagymás cannelloni
Spenótos-medvehagymás cannelloni
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus cannelloni most medvehagymával turbózva.

hozzávalók / 4 adag

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

A paradicsomszószhoz

  1. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Felöntjük a paradicsommal, elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket.
  3. 10-12 percig főzzük, amíg kellően sűrű állaga nem lesz.
  4. Legvégül pedig hozzáadjuk az aprított, friss bazsalikomot.

A töltelékhez

  1. Egy löttyintésnyi olívaolajon megpároljuk a spenótot és a medvehagymát.
  2. Amint összeesett, már le is húzzuk, és késes betétű robotgépbe tesszük.
  3. Hozzákanalazzuk a ricottát, belereszeljük a parmezánt. Fűszerezzük, valamint hozzáütjük a tojást, majd az egészet simára keverjük.

A besamelhez

  1. A vajat egy kisebb edényben megolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt alaposan elkeverjük benne.
  2. Ekkor hozzáadjuk a tej egyharmadát, és érdemes ennél a pontnál kézi habverőre váltani, hogy tökéletesen csomómentesre tudjuk keverni.
  3. Ha már homogén és sűrű, akkor jöhet hozzá egy újabb adag tej, amit szintén elkeverünk, végül mehet bele az utolsó adag is. Egy szép sűrű mártást kell kapnunk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.

Az összeállítás

  1. A paradicsomszószból egy vékony réteget kanalazunk egy hőálló tál aljára.
  2. A ricottakrémet habzsákba töltjük, és belenyomjuk a tésztacsövekbe, majd egy sort a paradicsomszószra fektetünk.
  3. Befedjük egy újabb réteg paradicsommal, majd jöhet egy adag tészta. Addig folytatjuk, amíg a rétegek el nem fogynak.
  4. Legvégül befedjük a besamelmártással, és parmezánt reszelünk a tetejére.
  5. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1018
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
passzírozott paradicsom 7 dl
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
bors 0 ízlés szerint
1 tk
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
spenót 100 g
medvehagyma 1 csokor
ricotta 700 g
parmezán sajt 80 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 1 db
vaj 50 g
finomliszt 2 ek
tej 3 dl
szerecsendió 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cannelloni 250 g
parmezán sajt 80 g