Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos nudli

Spenótos nudli
Spenótos nudli
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenótos nudli is inkább a látványétkek közé tartozik, valljuk be: a spenót íze annyira nem érvényesül, mint a színe! A látvány azonban néha nagyon is fontos!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Edédre, vacsorára, vendégváró előétel.

Másfajta mártással is adhatjuk, természetesen!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dkg vajon megpároljuk a spenótot úgy, hogy leve ne maradjon.
  2. Sós vízben, héjában főzzük a krumplit.
  3. Hámozzuk és áttörjük.
  4. A tojással, liszttel, spenóttal és kevés sóval összedolgozzuk.
  5. Centi vastagra nyújtjuk.
  6. 5 cm széles csíkokat, majd 2 cm vastag szeleteket vágunk.
  7. A lisztes deszkán tenyerünkkel magunktól elgörgetjük.
  8. Forró, sós vízben kifőzzük, olvasztott vajra szedjük.
  9. Egy kis lábosban 5 dkg vajat olvasztunk.
  10. Hozzáadunk egy csapott evőkanál lisztet és a tejfölt.
  11. Szerecsendiót reszelünk rá, megsózzuk és összeforraljuk.
  12. A nudlira merjük, reszelt sajttal szórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 709
elküldve: 8
receptkönyvben: 545
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spenótos gnocchi fűszeres tejföllel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzska82
zsuzska82 Mon, 2013-03-18 09:47

Nagyon finom lett! :) Férjemnek is ízlett, igaz, kicsit időigényes, de legközelebb nem hétköznap csinálom. :)

applepopsicle
applepopsicle Fri, 2012-12-14 18:56

Nagyon jó recept, és a spenót nem csak látványban érvényesül. Fini spenótos a nudli íze is! :)

nbeatrix
nbeatrix Sun, 2012-05-06 22:03

Szia Ildikó!
Mit gondolsz, fagyasztható ez a nudli?
Előre is köszönöm a segítséget!
Mindenképp ki fogom próbálni a recepted!
Üdv: Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-15 12:57

Szia Ildikó! Ez nagyon finom, jó hogy közzétetted, ma elkészítem vacsinak. Hozzá mártásnak fehérboros sonkás tejszínes mártást szoktam csinálni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-10 16:34

Vettem mirelit spenótot és hagytam kiengedni, mejd kiöntöttem alóla a lét. Hozzáadtam 2 beáztatott és kinyomott zsömlét, 2 egész tojást és sót, valamint reszeltem bele 2 gerezd fokhagymát. Összekevertem, szórtam hozzá vegyes lisztet (ez teljes kiőrlésű + simaliszt), azért ezt, mert ez maradt a szójaszeletek panírozásából, tettem közben hozzá egy kávéskanál szódabikarbónát, hogy lazább legyen. (általában nem használok sütőport, de az is ugyanolyan jó). Ha nincs, az sem baj. Összekevertem, galuskaszerű volt, tehát nem híg, de nem is kemény.Tudva, hogy a szódabikarbóna kissé csökkenti a só hatástát, még egy kicsit megsőztam, Megkóstoltam, és túl sósnak találtam. Ezért reszeltem hozzá egy nyers burgonyát, közben kevertem és kóstoltam. Kicsit még sós volt az íze, (de elég volt bele egy nagy krumpli - nem lett hígabb, így több lisztet már nem tettem hozzá) ezért sótlan forró vízbe szaggattam bele, vizezett evőkanállal. Amikor feljöttek a galuskák, még pár percig forraltam, közben keveregettem. Kiszedtem és csináltam kozzá egy olajos, tejfölös, fokis öntetet, majd a rántott szójaszeletekkel ettük. Fincsi lett. Az egész abból indult ki, hogy nem volt kedvem megfőzni a spenótot meg a krumplit, és hámozgatni!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2009-11-26 13:46

Szia Roberta!

Nem maradt ki, a nudlihoz egész tojást használunk!

Amennyiben ragacsos masszád lett (a spenót is lehet túl vizes, a krumpli is) bátran adj hozzá még lisztet, de ha nagyon ragacsos, akkor búzadarát is adhatsz, az jól felszívja a felesleges nedvességet. Lényeg: ne add fel, menni fog!
Nincs emberfia/lánya, akinek a nudli elsőre sikerült volna!
Langyos krumplival dolgozunk, az nincs is a receptben, pedig lényeges! Ha nudlit akarunk készíteni a főtt krumplit - amennyire lehet - melegen törjük át. Mire a hozzávalókkal összedolgozzuk ki fog hűlni. A tojást persze ne a meleg krumplira üssük, mert megfő, ugye. Tehát. krumpli melegen áttörve, liszttel keverve, tojás, só, hozzávalók, összedolgozva. Eddigre teljesen lehűl. Ha még mindig ragacsos, darával segítünk.
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 11:48

Kedves Ildikó!
Nem maradt ki véletlenül a receptből, hogy tojás SÁRGÁJA csupán? 2 egész tojással ez egész használhatatlan massza lett... Lehet, hogy ez mindenki másnak egyértelmű, de nekem nem az :s ... vagy mással lehetett a baj?
köszönettel: Roberta

716
spenót 20 dkg
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 2 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg