Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos palacsinta 2. - fokhagymás sajtmártással

Spenótos palacsinta 2. - fokhagymás sajtmártással
Spenótos palacsinta 2. - fokhagymás sajtmártással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a palacsintát. Így szerettem volna kicsit ünnepélyesebbé tenni ezt a finom meleg előételt.

hozzávalók / 6 adag

A tészta 18 palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

ajánlat

Nagyon jó második fogás lehet egy tartalmas leves után is. Más töltelékkel és mártással is ki lehet próbálni. Én is kisérletezem még...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztát a hozzávalókból kikeverjük, (ne legyen nagyon sűrű), és állni hagyjuk fél órát.
  2. Ezalatt elkészíthetjük a mártást. A felhevített vajon megpirítjuk a lisztet. Ha már nem habzik, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, megkeverjük, és felengedjük tejjel.
  3. Fűszerezzük, jól átforraljuk, majd hozzáadjuk a sajtot, a tejszínt, és pár percig forraljuk. Kellő sűrűségűre higítjuk, ha sűrű lenne, és utánafűszerezhetünk, ha kell.
  4. A palacsintákat kisütjük, melegen tartjuk. 
  5. A tojásokat a tejföllel felverjük, és lágy rántottát készítünk belőle.
  6. A palacsintákat megkenjük (nem túl vastagon) a sajtkrémmel, feltekerjük, és a mártásra helyezzük őket. Minden palacsintakarikába halmozunk egy adagot a rántottából.
  7. Készíthetjük úgy is, hogy a palacsintákat megtöltjük a rántottával, négybe hajtjuk, vagy feltekerjük, és a mártással bevonjuk egy részét. Akkor akár a tojáshoz keverhetjük a sajtkrémet is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 058
elküldve: 2
receptkönyvben: 210
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásos-spenótos palacsinta, spenótos palacsinta krémes töltelékkel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Mon, 2011-03-07 21:24

Én is így gondolom!
(Most amúgy is a zöld a kedvenc színe!Szerintem nyert ügyem lesz!)
Üdv.:Kata

Mucóka
Mucóka / Mucóka Mon, 2011-03-07 21:03

Komoly?Na akkor egy próbát megér!
Köszönöm!
Hátha így még a 3 éves kislányomnak is bejön majd,aki szintén nem rajong a spenótért.
De hátha így megkedveljük!
Köszi,köszi,köszi!

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 21:08

Egy próbát megér...:))) a pöttömkének nem is kell tudni mitől ilyen szép a színe.
Gyerekként nekem is bejött ez a trükk.:))) A főzeléket a mai napig nem eszem meg.:)-ez már nem változik-de nagyon jót főzök, mert a családom imádja.:)
Üdv.:G. Éva

Mucóka
Mucóka / Mucóka Mon, 2011-03-07 20:49

Bár én nem szeretem a spenótot,de ez egyszerűen gyönyörűűűűűűűű!
Nagyon ügyes vagy!
Gratulálok!

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 20:57

Kedves Mucóka!
Köszönöm szépen!
Palacsintába nincs olyan jellegzetes spenót íze, amit én sem szeretek. Lehet, hogy így Te is megkedvelnéd. :)
Üdv.: G. Éva

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-03-07 20:21

Kedves Éva! Nagyon ötletes, és nagyon jól megkomponált kis étel ez! Szép is a fotón, jól mutat ez a sötétzöld a sárga töltelékkel! Igazán ügyes, gratulálok! Elmentve!:) A legjobbakat: Mrs Smith

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 20:33

Kedves Mrs Smith!
Nagyon köszönöm az elismerő szavakat!
Szép estét!
G.Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-03-07 19:04

Kedves Éva!
Hát ez gyönyörű!!! Soha még eszembe se jutott eddig spenótos palacsintát készíteni, de ezt, ami itt a képen van, egyszerűen vétek lenne nem kipróbálni.
Üdv: Fahéj

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 19:17

Kedves Fahéj!
Köszönöm!
Bizony-bizony vétek!:)))
Gyerekkorom óta imádom, de csak palacsinta formájában ettem meg ezt a "zöldséget".:)))
Remélem Neked is ízleni fog!
Üdv.:G. Éva

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 19:14

Kedves Szalko!
Köszönöm ezt a nagyon kedves és megtisztelő hozzászólást!
Üdv.:Fiona, az Ogre hercegnő :)

Szalko
Line / Szalko Mon, 2011-03-07 20:47

Pár hónapja készítettem csirkepaprikást s mellé nokedlit, persze a nokedlibe volt belekeverve 20 dkg spenót nagyon jól nézett ki. Próbáld ki.

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 20:54

Köszi az ötletet, ki fogom próbálni!
Hátha bejön. Már gondolkodtam a tojásos- spenótos nokedlin is.
Üdv.

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 18:37

Szia Bogi!
Örülök, hogy tetszik!
Bátran ajánlom előételnek, vagy másodikként egy tartalmas leves után, vagy csak úgy köztesként.:)))
Puszi. G. Éva

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-07 17:54

Kedves Anci!
Köszönöm szépen!
Gondoltam, így tálalva ünnepélyesebb és étvágygerjesztőbb.:))) De finom is.
Üdv.: G. Éva

913
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
tej 4 dl
szódavíz 4 dl
1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
szerecsendió 1 csipet
spenót 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojás 8 db
tejföl 2 dl
1 kk
napraforgó olaj 4 ek
krémsajt 100 g
vaj 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
fokhagyma 4 gerezd
tej 4 dl
főzőtejszín 1 dl
sajt 15 dkg
bors 1 késhegynyi
ételízesítő 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet