Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos palacsinta csőben sütve

Spenótos palacsinta csőben sütve
Spenótos palacsinta csőben sütve
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót a legkorábbi friss zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. A tél végén vagy kora tavasszal már kapható.
És hogy mitől csőben sült? A „csőben sütés”, más néven gratinírozás lényege, hogy az étel sütőben készül el: a felhasznált alapanyagokat, különböző zöldségeket, húsokat előkészítjük, megfőzzük vagy megpároljuk, majd a megfelelő mártással leöntve rövid ideig a sütőben pirítjuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A töltelékhez

Az öntethez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

A spenótos töltelékbe tehetünk feta sajt kockákat is vagy akár sonkadarabokat. 
Az öntethez felhasználható sajt lehet sima trappista, de akár füstölt is, vagy a kettő keveréke. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat mély tálba tesszük, és habverővel összekeverjük. 30 percig pihentetjük.
  2. A tésztából 8-10 darab vastagabb palacsintát sütünk.
  3. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és a vajban megpároljuk.
  4. A fokhagymát összetörjük, és a spenóthoz adjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk  zsemlemorzsával.
  6. A palacsintákat megkenjük a spenótos töltelékkel, összetekerjük, félbevágjuk, és zsindely-szerűen lerakjuk a tálba.
  7. A reszelt sajtot a tejszínnel összekeverjük, és a palacsintára öntjük.
  8. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 050
elküldve: 4
receptkönyvben: 226
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-spenótos palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsiraf18
zsiraf18 Thu, 2011-11-17 16:46

Szerintem is isteni, köszönöm szépen a receptet! :) Én még sütöttem a palacsinták tetejére tükörtojást is. :)

sztike
sztike Sat, 2011-03-12 15:19

Már többször megsütöttem ezt a palacsintát, mindig isteni finom. Ma is ez az ebéd - bár jó késői ebéd. :))
Köszönöm a receptet!

739
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 2 ek
tej 2.5 dl
szódavíz 0.5 dl
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
spenót 30 dkg
vaj 4 dkg
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 1 ek