Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos palacsinta csőben sütve 2.

Spenótos palacsinta csőben sütve 2.
Spenótos palacsinta csőben sütve 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért készítettem, mert fogyizom. Páromnak csináltam hortobágyi palacsintát, és akkor gondoltam, hogy kipróbálom milyen lehet spenóttal. Nagyon jól sikerült, és finom lett. Páromnak is ízlett! Én jó sok fokhagymával szeretem! :)

hozzávalók / 2 adag

A palacsintához

A spenóthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Süssünk palacsintát a hagyományos módon. Cukor nélkül!
  2. Elkészítjük  a spenótot. A lisztet kevés olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a kiolvasztott spenótpürét, és azzal is jól átkeverjük.  Vigyázat, mert csomós lehet! Ízesítjük tetszés szerint áttört fokhagymával. Felöntjük tejjel, folyamatos keverés mellett, mert ha nem keverjük, közben nagyon könnyen csomós lehet. Kicsit sűrűbbre főzzük, mint a spenótfőzeléket. Majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Fogjuk a palacsintákat. Megkenjük spenóttal, feltekerjük. Kikent jénaiba tesszük egymás mellé. Megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dömi

Mióta szakács: 2010.06.06.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótkrémes palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Mon, 2013-02-25 17:53

Ma én is palacsintacsíkokkal és csirkepörkölttel rétegezett egytálételt csináltam, de soknak tűnt a palacsinta, félretettem ötöt.
Kutakodtam, mit lehetne belőle kihozni. Ez a recept ragadta meg a fantáziám. Egy biztos, nem merem ezt a csomósodásveszélyes módszert választani: én is tömlős sajttal, tejszínnel, ételkeményítővel fogom a sűrűséget szabályozni. A többi marad ugyanúgy. Majd megírom, ízlett-e az uramnak. Nekem biztos, ez nem kérdéses, spenót minden mennyiségben!

P.Klára
P.Klára Wed, 2013-02-27 19:06

El is készítettem ma:) Mascarpone sajtot tettem bele, meg egy pici tejszínnel elkevert ételsűrítővel tettem krémessé. Mivel nekem maradt ki krém, csak 5 maradék palacsintám volt, így ebbe kevertem a tejfelt. Egy réteget húztam belőle a tepsi aljára, a többit a tetejére, s így rá a sajt. Nagyon finom volt. De mi rontotta volna el? Jó kis recept.

Dömi
Dömi / Dömi Thu, 2013-02-28 15:44

Örülök, hogy ízlett! Köszi az öltet lehet én is kipróbálom így! Igaz nem vagyok nagy spenót rajongó, de ez a palacsintás változat nagyon ízlett nekem is! :)

piakistvanne
piakistvanne Fri, 2010-06-18 19:32

Nem szoktam tejjel felönteni hanem sajtkrémet használok ,de ezt még jobban kell keverni pár perc az egész továbbiakban minden ugyan az.

Storno
Nyanyula / Storno Fri, 2010-06-18 17:44

"Saját receptkönyvbe ment" :) biztosan megcsinálom, én is szoktam egy hasonlót csak nem spenóttal, az is itt fog landolni a nosaltyn :)

584
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
0.5 kávéskanál
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 4 teáskanál
spenót 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 1.5 dl
tejföl 2 ek
sajt 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek