Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos palacsintatorta

Spenótos palacsintatorta
Spenótos palacsintatorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha spenót-főzeléket készítek, mindig félreteszek belőle egy jókora kanállal. Vagy zöld rántotta vagy spenótos galuska vagy spenótos palacsinta lesz belőle másnap. Most épp vendégeket vártam (tarokk parti, amikor a háziasszonynak kötelessége a kártyásokat gasztronómiai élvezetekben részesíteni), ezért a spenótos palacsintát előételnek készítettem el. Nagy sikere volt. Tortaszerűen szeleteltem. Ez az adag éppen elég volt hat embernek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, tejből, 2 tojással, olajjal és csipet sóval palacsintatésztát keverünk.
  2. Belekeverjük a parajpürét. Legalább fél órát hagyjuk pihenni.
  3. A szokásos módon kis palacsintákat sütünk.
  4. 3 tojást egyenként felverünk, sózzuk, és tojásonként külön-külön rántottát sütünk. Vékony, lapos rántottát készítsünk.
  5. A sajtot lereszeljük.
  6. Az elkészült palacsintákat rétegezzük: palacsinta, rántotta, tejföl és reszelt sajt. A tetejére palacsinta kerüljön.
  7. Petrezselyem-levelekkel, cikkekre vágott paradicsommal, tejfölpöttyökkel díszítsük.
  8. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 075
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hideg spenótos palacsinta, sajtos-tojásrántottás palacsintatorony, spenótos-füstölt sajtos palacsintatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Mon, 2013-05-20 15:17

Amikor bőviben vagyok spenótnak (mángoldnak, új zélenadi spenótnak) teszek el a mélyhűtőbe. Így egész évben van spenótom. Forró vízben 2 percig főzőm, lecsöpögtetem, zacskózom és mehet a mélyhűtőbe. A múlt héten ettük az utolsó tavalyi, mélyhűtött spenótot, ma már a kertben szedtem mángoldot Senki nem mondja meg, ha elkészítem, hogy nem hagyományos spenót9

307
spenót 3 dkg
finomliszt 20 dkg
tej 4 dl
tojás 5 db
olívaolaj 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
füstölt sajt 10 dkg
tejföl 1 dl