Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-paradicsomos bucatini

Spenótos-paradicsomos bucatini
Spenótos-paradicsomos bucatini
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészíthető, harsogóan friss tavaszi-nyári tésztaétel, ami gyakorlatilag függőséget okoz.. A munkahelyi ebédrendelés állandó dilemmája, hogy mit is együnk, és mivel a kajára kényes vagyok, legalább heti egyszer a megrendelem eme remek ételt ihlető tésztát az egyik budapesti pizzériától. Ők papfojtóval adják, én most bucatinivel készítettem. Természetesen más tésztával is isteni, de igyekezzünk vastagabb fajtát választani a sima spagettinél, mert ez jobban beszívja a szaftot.

hozzávalók / 2 adag

  • 30 dkg bucatini tészta
  • 75 dkg spenót
  • 3 ek olívaolaj
  • 200 g hámozott konzerv paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 100 g mozzarella
  • 10 db koktélparadicsom

ajánlat

Egy könnyű olaszrizling jól esik mellé.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, nagyobb darabokra tépkedjük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük.
  3. A spenótot az olívaolajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha összeesett, hozzátesszük a fokhagymát és a hámozott, darabolt paradicsomot.
  4. Kb. 10 percig rotyogtatjuk, közben kifőzzük a tésztát.
  5. Ha elfőtte a fölösleges levét (nem lesz neki túl sok), hozzáadjuk a koktélparadicsomokat egészben vagy félbevágva.
  6. Pár percig főzzük, majd elzárjuk alatt a lángot, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott mozzarellát.
  7. A kifőtt tésztára tesszük, összekeverjük, és pár percre lefedjük, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 869
elküldve: 15
receptkönyvben: 438
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-spenótos-mozzarella bucatini tésztával, spenótos-paradicsomos tészta mozzarellával

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DenisaP
DenisaP Tue, 2013-10-22 13:28

Elkészítettem, meg is ettem :) Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, biztosan el fogom készíteni többször is :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2013-05-27 23:26

Kedves Ollócska,
Vastagabb típusú, csavart olasz tésztaféle - olyan, mintha két spagettit összecsavarnál, csak annak kb. a harmada, és kicsit keskenyebb is. A bucatini tökéletes helyettes. :)
üdv,
Nóra