Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos penne 3.

Spenótos penne 3.
Spenótos penne 3.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a spenótot, és kellett egy jó recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha lehet parmezánnal tálaljuk, ha nem jutunk hozzá, trappista is megteszi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk. A fokhagymát  megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  2. Egy seprenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, felöntjük fehérborral, redukáljuk kb. 1 dl-re.
  3. Közben teszünk fel forrni vizet külön lábosban.
  4. A spenótot lazán, összetépkedve rászórjuk a fokhagymára, fedő alatt pároljuk 3-4 percig, míg megfonnyad.
  5. A tejszínt és a krémsajtot ráöntjük, elkeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Közben felforrt a víz, a tésztát "al dente"-re (roppanósra) főzzük.
  7. Az öntetet a leszűrt tésztára öntjük, keverjük 2 percig, és pihentetjük kicsit tálalás előtt.
  8. Durvára reszelt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 47 518
elküldve: 7
receptkönyvben: 290
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemeskéri Gergely

Mióta szakács: 2010.08.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-spenótos penne, penne spenóttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-07-12 14:09

Kedves Gergely!
Ma elkészítettem ezt a ragut, csak spagettihez, és nem olajon, hanem füstölt szalonnát sütöttem ki és azon, és juhtúrót tettem a tetejére sajt helyett, ami nagyon jól harmonizál a bor ízével.
Nagyon-nagyon fincsi lett, szerintem annyira klassz ez a recept, hogy bármelyik étteremben megállná a helyét!
Minden jót, és finomat! :-)
Tímea

1131
spenót 1 kg
penne 500 g
fokhagyma 2 közepes fej
fehérbor 3 dl
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 5 dl
krémsajt 240 g
0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
olívaolaj 2 ek