Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos penne csőben sütve

Spenótos penne csőben sütve
Spenótos penne csőben sütve
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már a spenótfőzeléket az ember annyira nem is szereti, de így tésztával kicsit fel lehet dobni. Ha diétásnak csináljuk, akkor akár még teljes kiőrlésű penne is mehet bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott spenótkrémet kiolvasztjuk -mikróban is lehet, így gyorsabb-, majd a kiolvadt vizet leöntjük róla. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, apróra kockázzuk, majd egy lábasban olajat hevítünk, és ebbe szórjuk. Kevergetve picit sütjük, vigyázva, hogy ne égjen le. Ekkor hozzáöntjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig forraljuk. Hozzáöntjük a tejet, elkeverve felfőzzük, majd mehet bele a tejföl, és szintén felfőzzük. A lisztet ekkor tesszük bele, így sűrűsödik majd, ha híg, akkor mehet még bele liszt, de ha sűrű, akkor tejjel, vagy tejföllel hígíthatjuk.
  2. A pennét a szokásos módon megfőzzük, de ne teljesen puhára, mert akkor összeesik a tepsiben. Amikor megfőtt, leszűrjük, és összekeverjük az előbb elkészített spenóttal.
  3. Egy tepsit vagy jénait kikenünk olajjal, majd a spenóttal elkevert tészta 2/3-át beleöntjük. Ekkor a 6 db leütött és felvert tojást egyenletesen a tetejére öntjük, ebbe is tehetünk pici sót, mert a tészta és a spenót is felveszi. Mikor ez is megvan, ráöntjük a maradék tésztát, és a tetejét megreszeljük sajttal, pici olajat csurgathatunk a sajtra, így szép piros lesz majd.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul. (Én úgy szoktam, hogy 20 percig alul-fölül sütésen van, majd ekkor adom rá a hőlégkeverést, és ekkor szép pirosra sütöm a tetején a sajtot.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20*30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 652
elküldve: 12
receptkönyvben: 453
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Bulw

Mióta szakács: 2010.07.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos rakott tészta tepsiben sütve, spenótos tésztarakottas

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mandala
mandala Mon, 2012-09-24 12:01

Most készítettem el,isteni finom lett!!!!!köszi a receptet!

Inezdos
Inezdos Sun, 2012-02-19 11:48

Kedves Bulw!
Nagyon tetszik a recepted, tervezem, hogy elkészítem! Ha nem spenótkrémből, hanem fagyasztott rendes leveles senótból csinálom, a 450 g változik vmerre szerinted?
Köszi előre is!
Üdv, Inezdos

Dezsofiam
Dezsofiam Wed, 2011-04-27 11:50

Mmhhh! Nagyon fincsi! Bizony nem egy dietas kaja, mert sokat kell belole enni. :o) Koszi!

bullw
Bulw / bullw Wed, 2011-04-27 12:54

Nos, kedves Dezsofiam, ahogy Garfield is mondta: "A fogyókúra félrebetűzött gyogyókúra!" :D

Egészségedre! :)

egri eniko
eni / egri eniko Fri, 2011-01-28 19:08

Szia Bullw!imadom ezt a receptedet,koszonom hogy megosztottad velunk,nem lehet megunni soha!

bullw
Bulw / bullw Thu, 2011-04-14 06:28

Szia eniko! Örülök, hogy ennyire tetszik, itthon is nagy sikere szokott lenni. :)

gorberni
gorberni Thu, 2011-01-13 13:11

Nagyon finom, bár én pár változtatással éltem...pl. kihagytam a lisztet mivel nem főzöm meg előre a tésztát hanem szárazon rakom a jénaiba, ezért is jobb ha nincs besűrítve a massza, valamint így időt/energiát is spórolok...:)), a másik változtatást kényszer szülte, mivel csak 4 tojás volt itthon, de nekünk nem hiányzott a másik 2 tojás sem,...a végeredmény pedig isteni finom lett!!! Köszönöm.

bullw
Bulw / bullw Mon, 2010-08-16 06:40

Kedves bk, azért ne add fel :) Lesz majd még feltöltve spenótos receptem, aztán hátha az is felkelti érdeklődésed :) Aztán a végén úgy eszed majd a spenótot, mint Popey!

bk
Kataa / bk Sun, 2010-08-15 17:11

Már régóta terveztem, hogy elkészítem ezt a rendkívül jól kinéző ételt. Mivel nem voltam sosem jó viszonyban a spenóttal, kicsit megturbóztam baconnel: jénai alját és oldalát, a tészta tetejét fedtem vele. Az illata remek volt, de legnagyobb bánatomra nem szeretettem meg jobban a spenótot. :(

bullw
Bulw / bullw Tue, 2010-07-27 13:34

Szia Rencsi!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült, az adagot természetesen lehet duplázni :))) Köszönöm, hogy írtál! :)

Rencsi
Rencsi Tue, 2010-07-27 12:15

Én imádom a tésztát is és a spenótot is, de igy együtt még nem próbáltam. Az eredmény ISTENI lett, egymagam fel tudtam volna falni az egészet :))) Ezt a receptet örökre megőrzöm :) Rena

bullw
Bulw / bullw Tue, 2010-07-27 07:03

Kedves hamihami!
Sok sikert hozzá, remélem jól fog sikerülni. Ha bármiben tudok még segíteni, itt megtalálsz :)

bullw
Bulw / bullw Tue, 2010-07-27 07:00

Kedves icike, hőlégkeverés nélkül is lehet, csak úgy lassabban sül meg, az a lényeg, hogy a sajt szép piros legyen a tetején, mert úgy az igazi :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 19:59

Kedves Bulw! Nagyon jól hangzik de az én sütőm nem képes hőlég keverésre:( Így valami tipp?:) Köszi előre is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 19:53

Szia Bulw!
Rendkívül jól néz ki, és valószínűleg finom is ez a tészta. A 4-es magyarázó pontért külön köszönet, mert nagy segítséget jelent!!!! Hétvégén elkészítem.
üdv. hami

743
spenót 450 g
penne 500 g
tojás 6 db
trappista sajt 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 ek
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek