Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel

Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel
Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciósan lehetett a kedvenc boltomban : spenótot és sóskát venni. (mirelit állapotban)

A saját elfogyott, ezért  alaposan bevásároltam mindkettőből.

A sóska az finom főzeléknek.:-)

A spenót?

Kísérleteztem, olaszos főző műsorokban láttam a spenót használatát, ezért kombináltam a pestoval,  a végeredmény:  illatos ,színes , finom is lett.

A család szerint nem csak szép színű volt az ebéd, hanem igazán finom. :-)

Főzeléknek nem ették volna meg a spenótot a családban. :-)

Már várom a tavaszt, ezért választottam a zöldet, valahol ez is benne van a mostani ebédben. :-)

Nagy dicséret ez, amikor a spenótot, csak két éve eszi meg a férjem és a fiam, fűszeresen hússal vagy tésztával.

A lányommal mi ettük, de hát az igazi, ha együtt ebédeli a család, és ez végre sikerült.

hozzávalók / 4 adag

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

ajánlat

Finom bor.

Jó sok feta sajt.:-) Én kettő csomaggal kockáztam fel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát  tisztítás után, lereszeljük, a fokhagymát pedig áttörjük. Az olívaolajat lábasba téve, ezen a kétféle hagymát és a pici sót, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, fehéredésig keverjük benne, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, főzzük kb. 20 percig.
  3. Beletesszük a spenótot, azzal is főzzük kb. 20 percig, szükség szerint ízesítjük, és a fedőt ne tegyük rá teljesen, hogy a spenót vizesebb része, elpárologhasson, jó sűrű sötétzöld szaftja lesz.
  4. Ha a hús kóstolásra finom, és megfőtt, ekkor tegyük bele a pestot, elkeverjük, összeforraljuk, és készen van, tálalható.
  5. Tésztafőzőbe vizet teszünk a tésztának főni, só és kevés napraforgó olajjal, amint forr, beletesszük a szélesmetéltet, és az előírás szerinti idő alatt megfőzzük, leszűrjük és tálalhatjuk.
  6. A parajos-pestos húst a tésztával tálaljuk, mindenki tányérjára tegyünk feta sajtot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 442
elküldve: 5
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldszószos darálthús tésztával, Pestos-parajos darálthús, Pestós darált húsos metélt spenóttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

918
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
1 kk
darált sertéshús 450 g
négyszínű bors 0 ízlés szerint
spenót 300 g
feta sajt 250 g
pesto 4 teáskanál
tészta 500 g
víz 2 l
napraforgó olaj 1 teáskanál