Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos és pizzás csigák

Spenótos és pizzás csigák
Spenótos és pizzás csigák
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerek évfordulós születésnapomra készítettem el ennek a recepteknek a spenótos változatát először. Az eredeti recept szerint ebből  kakaós csiga készült, amit bővítettem vaníliás csiga készítésével. A későbbiek folyamán pedig a pizzás változattal. Így lett nagyon jó vendégváró sütemény, mert készíthető édes és sós formában is.

hozzávalók / 6 adag

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

ajánlat

Édes változat:

Kakaós töltelék: 10 dkg vaj (olvasztott), 60 g cukor, vaníliás cukor, 3-4 ek. kakaópor (kicsit le kell hűteni)
 
Vaníliás töltelék: 10 dkg vaj (olvasztott), 60 g cukor, vaníliás cukor (kicsit le kell hűteni)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztakészítés

  1. A friss élesztőt meleg tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A hozzávalókat (a vaj kivételével) egy tálba tesszük. A robotgép dagasztó karjával vagy kézzel összedolgozzuk a tésztát, amíg szép sima, hólyagos tésztát kapunk.
  2. Apránként, kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha nagyon száraz, kemény, kevés langyos tejjel segítünk neki. Ha túl sok benne a nedvesség, akkor lisztet teszünk még hozzá.
  3. Félretesszük, és hagyjuk kelni 20-30 percig.
  4. A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, ugyanígy a tölteléket is, és elkezdjük kinyújtani. Négyzet alakú tésztát nyújtunk, és megkenjük a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Tekercsben is hagyhatjuk, vagy felszeleteljük, és akkor csigák lesznek.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Amikor szépen pirulnak, meglocsoljuk 1 tojás + 1 dl tejszín keverékével, és addig sütjük, amíg ezt beszívja magába.

Spenótos töltelék

  1. A tejet felmelegítjük, és beledobjuk a fagyasztott spenótot és a fokhagymát, a kukoricakeményítőt, és addig főzzük, amíg a spenót teljesen fel nem olvad és be nem sűrűsödik.
  2. Ezek után még melegen habverővel belekeverjük a margarint.

Pizzás töltelék

  1. Sűrűre főzzük a paradicsomlében a keményítőt, fűszerezzük.
  2. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 917
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Giuditta

Mióta szakács: 2009.04.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Spenótos csiga és pizzás tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1080
finomliszt 90 dkg
tojás 2 db
tej 4 dl
1 kávéskanál
cukor 5 ek
friss élesztő 5 dkg
vaj 5 ek
spenót 50 dkg
tej 4 dl
fokhagyma 2 gerezd
kukoricakeményítő 2 evőkanál
vaj 5 dkg
1 kávéskanál
sajt 5 dkg
passzírozott paradicsom 4 dl
fokhagyma 2 gerezd
kukoricakeményítő 2 evőkanál
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 1 csipet
cukor 1 teáskanál
vaj 5 dkg
sajt 5 dkg
tojás 1 db
habtejszín 1 dl