Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-pulykás lasagne

Spenótos-pulykás lasagne
Spenótos-pulykás lasagne
120 perc / előkészület: 45 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a spenót szezonja, gyorsan nő a kertben, szereti a sok esőt, velem ellentétben. Mi pedig ezt az egészséges zöldséget szeretjük.

A spenótpürét úgy készítettem, hogy egy nagy kelesztő tálnyi friss spenótlevelet alaposan, több léről átmostam, a vastag erét és a szárát kitéptem, pár perc alatt megfonnyasztottam és leturmixoltam, ebből lett a 3 dl spenótpüré.

Természetesen fagyasztott spenótból is készíthető.

Ha sütőből kivéve pihentetjük a lasagnet 15 percet, akkor olyan szépen szeletelhető, hogy akár kézben is ehetnénk, úgy összeáll, és épp ehetőre hűl.

8 nagy szeletre vágtam, és egyet bírtam belőle megenni, tehát 6-8 főre elegendő ez az étel.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 4 nagyobb vagy 5 kisebb tojás

Pulykás réteghez:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk só
  • 0,5 tk ételízesítő
  • 0,5 kk bors
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 ek liszt

Spenótos réteghez:

  • 5 dkg margarin
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl spenótpüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 0,5 kk ételízesítő
  • 15 dkg trappista sajt

Tetejére:

Tepsi kenéséhez:

  • 2 dkg margarin

ajánlat

Kínálhatjuk az ebéd részeként egy kis könnyű, Pudingos őszibarackleves vagy egy tányér Egresleves után, második fogásként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, felfűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formálunk, és a tésztanyújtóval elnyújtjuk. (Én a 7 fokozatú gépen 3-ra nyújtottam, a legvastagabb 7-től kezdve. Persze gép hiányában deszkán pár mm-re szükséges elnyújtani.) Nagyobb konyharuhára fektetjük a tésztákat, míg a többi részt elkészítjük.
  4. A margarint megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntve elkezdjük főzni, beleöntjük a spenótpürét, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, felfűszerezzük. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, majd még forrón belereszeljük a sajtot, jól átforgatjuk.
  5. Ha a hús megpuhult és a leve elfőtt, a lisztet elkeverjük a tejszínnel és a pulykára öntjük, pár perc alatt sűrűre főzzük.
  6. Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal (az oldalát is), kibéleljük egy sor tésztával, ráöntjük a hús felét, befedjük egy sor tésztával, rákanalazzuk a spenótkrém felét, újra tésztát teszünk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy minden. (Nekem pont 2 réteg pulyka és két réteg spenót lett, amit végül tészta réteggel zártam.)
  7. Ráreszeljük a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 809
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos-pulykahúsos lasagne, spenótos-darált pulykacombos lasagne, lasagne spenótpürével és pulykahússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!