Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos rakott burgonya Glasertől

Spenótos rakott burgonya Glasertől
Spenótos rakott burgonya Glasertől
105 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs friss spenótlevél, elkészíthetjük mirelittel is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában kb. 20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, meghántjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. A lisztet a felhevített vajon alacsony hőfokon, 5 perc alatt megpirítjuk. Állandóan kevergetve a tejjel és a levessel felöntjük, majd időnként megkeverve kb. 10 percig főzzük. Sóval ízesítsük.
  3. A megtisztított spenótleveleket forrásban levő sós vízben megfonnyasztjuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
  4. Az apróra felkockázott vörös- és fokhagymát a felforrósított olajon megpároljuk. Beleforgatjuk a spenótot, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Egy tűzálló tál aljára kevés besamelmártást öntünk, és a burgonya harmadával kirakjuk. Mártással megkenjük, ráhalmozzuk a spenót felét, és 1 szelet sónkat fektetünk rá. Majd rárétegezzük a második harmad burgonyát, megkenjük mártással, elosszuk rá a maradék spenótot. A maradék 1 sonkaszelettel beborítjuk, és a megmaradt burgonyával pikkelyszerűen kirakjuk. Rásimítjuk a maradék besamelmártást.
  6. 6. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 905
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1947 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-sonkás burgonya, spenótos burgonya, burgonya spenóttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
burgonya 500 g
vaj 15 g
finomliszt 15 g
tej 125 ml
zöldség alaplé 125 ml
spenót 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
sonka 100 g
sajt 50 g
0 ízlés szerint