Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos rakott krumpli

Spenótos rakott krumpli
Spenótos rakott krumpli
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideje előszedni a fagyasztó mélyén árválkodó spenótos dobozt!
Rakott krumpli kicsit másképp, rengeteg spenóttal, tejszínnel és krémsajttal.
Ízlés szerint variálható, egy kis plusz sajttal, sonkával, esetleg tojással igazán tartalmas főétel lehet, de köretként is megállja a helyét!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott spenótot kiengedjük, majd félretesszük.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, majd minél vékonyabb szeletekre vágjuk. Nem szükséges előfőzni, mert a tejszínes szósz és az 1 óra sütés alatt biztosan megpuhul majd.
  3. Felaprítjuk a fokhagymát és az újhagymát, majd egy nagyobb serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon megpároljuk a hagymákat.
  4. Mehet bele a spenót, majd a tejszín és a fűszerek. 5-10 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
  5. Egy tepsit kiolajozunk, majd lefektetjük az első sor burgonyát. Erre halmozzuk a spenótos keverék negyedét, majd háromszor megismételjük a folyamatot.
  6. Légkeveréses sütőben 180 fokon 1 óráig sütjük, a sütőből kivéve picit pihentetjük, majd fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 764
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

644
burgonya 1 kg
újhagyma 4 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
spenót 450 g
habtejszín 3 dl
krémsajt 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint