Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás galuska

Spenótos-ricottás galuska
Spenótos-ricottás galuska
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz tésztás receptkönyvben találtam az eredeti receptet. Sok próbálkozás után jutottam el ehhez a verzióhoz, mert az alaprecept alapján nagyon lágynak bizonyult a tészta, és a több juhsajt miatt nagyon erőteljes íze volt. Nekünk ez a változat ízlik a legjobban.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A galuska tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a felengedett spenótot alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve maradjon.
  2. A spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a tojást és a tojássárgáját, valamint a lisztet. Sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Belereszeljük a parmezán sajtot.
  3. Vizet forralunk egy nagy fazékban. Két kiskanál segítségével galuskákat formálunk a tésztából, és több részletben kifőzzük.
  4. A megfőtt galuskákat szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A galuska tetejére

  1. A fokhagymát összezúzzuk, és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A kétféle sajtot lereszeljük, és szintén összekeverjük.
  3. A tepsiben sorakozó galuskákra egyenletesen ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 728
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

galuska ricottával és spenóttal, ricottás-spenótos galuska, spenótos-ricottás nokedli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csumpedalion
csumpedalion Sun, 2013-12-29 15:59

Juhsajt nélkül csináltam, de így is nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

halfilé
Halfilé / halfilé Wed, 2014-01-01 18:37

Szia!
Szívesen. Örülök,hogy ízlett, nálunk nagy kedvenc. Én is próbáltam már juhsajt nélkül,tényleg úgy is finom.

694
spenót 45 dkg
ricotta 25 dkg
finomliszt 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
főzőtejszín 2.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
juhsajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg