Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás lasagne

Spenótos-ricottás lasagne
Spenótos-ricottás lasagne
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vegetáriánusok figyelmébe ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Lasagne

Besamel

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával, sóval ízesítjük.
  2. Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát.
  3. Közben a margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük a mártást.
  4. Sózzuk-borsozzuk, a végén pedig beletesszük a reszelt sajtot.
  5. Elkezdjük rétegezni. A tepsi alját 2 evőkanál olajjal kikenjük, beleteszünk 4 lap lasange tésztát. A mártás harmadát rásimítjuk, beborítjuk 4 db tésztalappal, rátesszük a spenótos ricotta felét.
  6. A rétegezést még egyszer megismételjük. A felső lasange lapot megkenjük a maradék mártással, és addig sütjük, míg a teteje pirosra sül.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 10 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hús nélküli lasagne, olasz tésztarakottas, vegetáriánus tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1082
lasagne tészta 50 dkg
spenót 50 dkg
ricotta 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
tej 4 dl
margarin 10 dkg
finomliszt 5 csapott ek
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
sajt 15 dkg