Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás lepény

Spenótos-ricottás lepény
Spenótos-ricottás lepény
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spanyolokkal, olaszokkal, brazilokkal körülvéve, Németországban muszáj valahogy viszonyulnod a VB-hez. Hát én megtaláltam a számomra legszimpatikusabb módját. Ők csak szurkoljanak, sörözzenek - én gyártom a sörkorit. :)

hozzávalók / 8 adag

A töltelékhez

Továbbá

ajánlat

Hidegen-melegen egyaránt finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot felolvasztjuk, és kb 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. Közben apróra vágjuk a mozzarellát, a parmezánnal és a tojással együtt hozzákeverjük a ricottához.
  3. Ha a spenót kihűlt, a ricottához keverjük, ha szükséges, utánafűszerezzük.
  4. Egy tepsit kicsit kivajazunk-lisztezünk, és az egyik leveles tésztát belesimítjuk, úgy, hogy pereme is legyen, majd villával megszurkáljuk, és elegyengetjük benne a krémet.
  5. A másik leveles tésztával befedjük. Villával azt is jól megszurkáljuk (hogy a krém biztosan jól megfőjön), és a tetejére kenjük a felvert tojássárgát.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 299
elküldve: 5
receptkönyvben: 416
elkészítve: 19/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

leveles tészta spenótos-ricottás töltelékkel, kétsajtos spenótos-ricottás leveles tészta, spenótos-ricottás rétes

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nomika33
nomika33 Fri, 2014-08-22 14:25

Sziasztok,
Szerintetek ehhez mit lehet készíteni, hogy főételként tálalható legyen, és közben illeszkedjen egy vega étrendjébe? :-)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-08-22 17:56

Szia nominka!
Úgy érted, hogy ez lenne egy húsmentes főéltel?
Szerintem egy hideg gazpacho tökéletes elé! Ha utána még valami könnyű desszertkrémet is kínálsz, szerintem nem nyúlhatsz mellé. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

Ancsa131
Ancsa131 Fri, 2014-05-30 07:49

Egy kedves szerb kolléganőm kínált meg hasonlóval, azóta kerestem a receptjét.. Ez szimpatikusnak tűnt, ezért kipróbáltam. Annyi különbséggel készítettem, hogy a ricottát és a spenótot a leveles tésztára simítottam, majd az egészet feltekertem, felszeleteltem és úgy sütöttem meg (ahogy a kakaós csigát is szokták). Plusz natúr joghurttal ettük, ahogy a kolléganő is tálalta annak idején. Nagyon fincsi lett, köszönöm a feltöltést!!! :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-13 14:15

Ez szuper lehet!

482
spenót 45 dkg
ricotta 50 dkg
mozzarella 12.5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveles tészta 2 csomag
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál