Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás penne

Spenótos-ricottás penne
Spenótos-ricottás penne
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott húsimádó páromnak készült, hogy néha egy kis "zöldet" is egyen :) Éppen a barátok is beestek... nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot kiolvasztjuk, és hozzákeverjük a sót, borsot, cukrot, ízlés szerint fokhagymát reszelünk bele, és félretesszük.
  2. A pennét sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, és összekeverjük a spenóttal, a tetejére tördelünk a ricottát, és ezzel is kicsit összekeverjük.
  3. 180 fokon 30 percig sütjük, az utolsó 10 percben rágrillezzük a sajtot is (én trappistát használtam). Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 301
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Edduska

Mióta szakács: 2013.12.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny, Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ricottás-spenótos tészta, spenótos penne ricottával, fokhagymás-ricottás penne

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arkantak
arkantak Mon, 2014-11-24 12:05

Ez egy szörnyen ronda kaja :D viszont isteni finom!! A rikotta nagyon megy a spenóthoz

485
spenót 500 g
ricotta 25 dkg
trappista sajt 10 dkg
fokhagyma 6 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
cukor 2 púpozott ek
penne 500 g