Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás pikniksüti

Spenótos-ricottás pikniksüti
Spenótos-ricottás pikniksüti
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a kedves kis minipárnácskákat bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de a tésztából vághatunk ki szögletes, kerek formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat, hajthatjuk háromszögletűre is, ahogy jólesik.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
  2. Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
  3. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.

A töltelékhez

  1. Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsünk egy kevés vajat serpenyőben.
  2. Vágjuk fel a hagymát, és dobjuk rá a forró vajra, majd a tisztított spenótot (ha túl nagyok a levelek, vágjuk kisebb darabokba). Aki szereti, tehet hozzá zúzott fokhagymát is. Ekkor jöhetnek a fűszerek, só, bors, szerecsendió ízlés szerint. A hozzávalókat a ricottával pár perc alatt összemelegítjük, nem főzzük meg.
  3. A kész tölteléket húzzuk le a főzőlapról, és hagyjuk kihűlni.

A tészta összeállítása, sütése

  1. A hűtőből kivett tésztát pihentessük 10 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk maximum fél centi vastagságú téglalap formára. Közben melegítsük 180 fokra a sütőt.
  2. Derelyevágóval készítsünk 4x5 cm-es lapokat, a közepükbe tegyünk spenótos tölteléket. A tészta széleit kenjük meg felvert tojással, és hajtsuk össze a hosszabbik oldal felől a két végét. Picit nyomkodjuk meg a széleket, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött párnácskákat, kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
  4. Ekkor mehetnek a sütőbe 20-25 percre aranybarnára pirulni. Ha kivettük a kész sütiket, takarjuk le konyharuhával egy tálban, és hagyjuk kihűlni, nehogy megégesse a szánkat a töltelék. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 192
elküldve: 5
receptkönyvben: 607
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
szezon: tavasz
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos párna, spenótos-ricottás minisüti

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovjuci
kovjuci Sat, 2015-03-21 23:04

Szeretném elkészíteni, de jól látom, hogy 50 dkg vaj kell hozzá? Biztosan annyi? Köszi előre is a választ. Üdv, Juci

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2015-03-22 12:57

Két nagy csomag vaj (2x 225g v 2x250g) elegendő hozzá, ez szinte teljesen a vajas leveles tésztához hasonló mix, ebből egy kanálka megy a töltelékbe. A liszttel tudod szabályozni, hogy kellően gyúrható maradjon, de ne legyen túl száraz a tészta. Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-05-27 15:44

Igen, valóban csak úgy írtam, hogy a hozzávalókat. De most odaírtam, hogy a ricottával melegítsük össze a hozzávalókat. Nem kell megfőzni a tölteléket csak egy rövid ideig melegíteni, hogy az ízek összeérjenek. Köszi, Gréti

Gigi0111
Gigi0111 Tue, 2014-05-27 15:29

Úgy gondolom a ricottát a már kihűlt spenóthoz kell keverni, mert a leírásban nem esik róla szó.

1101
teljes kiőrlésű liszt 35 dkg
finomliszt 30 dkg
2 kávéskanál
vaj 50 dkg
almaecet 2 ek
víz 2 dl
tojás 1 db
szezámmag 2 teáskanál
spenót 50 dkg
ricotta 25 dkg
vaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
újhagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet