Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás rétes burek formában

Spenótos-ricottás rétes burek formában
Spenótos-ricottás rétes burek formában
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor Horvátországban nyaraltunk a tengerparton, mindig strudlát ettünk, ami végülis ugyanaz, mint a mi rétesünk, csak sós, azóta a receptre vadászom az interneten. Aztán múltkoriban egy kollégám felvilágosított, hogy az ugyanaz, mint a burek, csak éppen más a formája. Így itt a NO SALTYn végre rátaláltam és nagy sikere volt. Valamelyik nap megláttam a boltban a ricottát, és ettem már spenóttal párosítva, így gondoltam, burekszerűen elkészítve is finom lehet, sőt kiderült, a spenót magában is jó rétestölteléknek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 200 g spenót (friss vagy mirelit)
  • 250 g ricotta (vagy tehéntúró)
  • ízlés szerint

ajánlat

Reggelinek, uzsonnának, borkorcsolyának és tulajdonképpen bármilyen alkalomra jó. Mivel zöldség van benne, egészséges is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit spenótpürét felolvasztjuk, levét leöntjük.
  2. A ricottát egy tálba öntjük, és a spenóttal apránként összekeverjük. (Aki szereti a spenótot, többet is tehet bele, én készítettem egy csak spenótos verziót is, az is nagyon finom.) A tölteléket ízlés szerint sózzuk. (A ricotta elég semleges ízű, ezért szerintem egy pici só mindenképp elkél.)
  3. A tepsit kiolajozzuk. (Egyszerűbb a rétestésztával bánni, ha nem feltekerjük, hanem lapjával rétegezzük a tepsiben.) A tejfölt 3 ek olajjal alaposan összekeverjük. A tepsi aljára 3 réteg rétest teszünk, hogy jól felszívja a nedvességet. Minden réteget megkenünk az olajos tejföllel, kivéve a legfelsőt, mert arra a töltelék kerül.
  4. Megfelezzük a tölteléket, és a réteslapra kenjük. Ráfektetünk még 2 réteslapot, amit szintén rétegenként megkenünk. Rákenjük a töltelék másik felét. A tetejére 3 réteslapot teszünk. Ezeket is rétegenként megkenjük. Végül a tetejét is megkenjük az olajos tejföllel.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem érezzük az illatát, és a teteje szép piros ropogós nem lesz.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 507
elküldve: 8
receptkönyvben: 319
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

viqus

Mióta szakács: 2011.09.25.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szerb
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

spenótos-ricottás burek, spenótos-túrós rétes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mazsanna
Mazsanna Thu, 2012-02-09 15:54

Elkészítettem, és szuper! :-) Már hetek óta vágytam valami spenótos ételre, és erre esett a választásom. Én még tettem a pürébe tejet, fokhagymát, valamennyi köménymagot és pirított hagymát is :-)

viqus
viqus / viqus Thu, 2012-02-09 19:04

Nagyon örülök, nálunk családi kedvenc az egyszerűségéért és az ízéért is :)

384
réteslap 8 db
tejföl 1 dl
napraforgó olaj 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
spenót 200 g
ricotta 250 g
0 ízlés szerint