Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos ricottás torta pennével

Spenótos ricottás torta pennével
Spenótos ricottás torta pennével
72 perc / előkészület: 15 perc főzés: 12 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

4 személyre a receptben megadott mennyiségeket megduplázzuk, és egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, és hagyjuk szűrődni.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot, további 2-3 percig dinszteljük, míg a spenót összeesik és a víz elpárolog. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy 20 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk. A tortaforma alját alufóliába csomagoljuk.
  5. A parmezánt finomra reszeljük, 2 ek-nyit félre teszünk, a maradékot elkeverjük a tojással, ricottával és tejszínnel. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A tésztát összekeverjük a spenóttal és a tejszínes-tojásos keverékkel. Az előkészített formába öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal, alufóliával letakarjuk.
  7. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk, és további 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos penne, ricottás tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

781
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
spenót 250 g
olívaolaj 1 ek
penne 125 g
parmezán sajt 50 g
tojás 2 db
ricotta 250 g
habtejszín 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 tk