Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos rizsgombóc

Spenótos rizsgombóc
Spenótos rizsgombóc
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb, ha maradék rizsből készítjük, mert az már biztos, hogy összeáll a gombócok készítésénél.;)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük a zacskóján feltüntetett időtartam szerint, de nem baj, ha kicsit tovább fő. Fontos, hogy nagyon alaposan csöpögjön ki belőle a víz.
  2. A spenótleveleket megpároljuk. 
  3. Ha a rizs annyira kihűlt, hogy dolgozni tudunk vele, akkor hozzákeverjük a spenótot, beleütjük a tojást, belereszeljük a sajtot, és a többi hozzávalóval is jól összedolgozzuk.
  4. Ezután diónyi gombócokat formálunk, s megforgatjuk zsemlemorzsában.
  5. Ha nem akar összeállni a gombóc, akkor dolgozzuk össze még egy kis zsemlemorzsával.
  6. Végezetül olajban szép barnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

TBetty

Mióta szakács: 2013.03.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótgombóc rizzsel, rizses spenótos gombóc, rizsgombóc spenóttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1255
rizs 0.25 bögre
spenót 5 dkg
tojás 1 db
sajt 3 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 4 dl