Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos rizsköret

Spenótos rizsköret
Spenótos rizsköret
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam a tegnapi maradék rizst kidobni és így ötlöttem ki ezt a köretet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot a vajon a fokhagymával megpároljuk, rátesszük a fűszereket, a tejszínt, egy picit még főzzük, majd a tüzet elzárjuk alatta és rátesszük a parmezánt. A tojást is ráütjük és jól elkeverjük.
  2. Most összekeverjük a rizzsel, egy szilikonos muffin formába nyomkodjuk, és a sütőben kb. 20 percig 190 C fokon sütjük.
  3. Bármilyen húshoz köretként tálaljuk, de magában is finom.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 947
elküldve: 8
receptkönyvben: 225
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizsköret spenóttal, spenótos rizs muffin formában sütve, parajos rizs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perla98
Perla / perla98 Mon, 2015-08-17 17:37

Kedves pussycat!
Hát ez valami mennyei!Elkészítettem ebédre,és az utolsó morzsáig elfogyott.Legközelebb teszek az aljára bacont.Köszönöm az ötletet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-03-11 10:38

Koszonom szepen kedves Eva-Anyoca!- aki a spenotot es a tejszint szereti, az ezt is szeretni fogja. Mi szeretjuk!:)
Veronika

541
rizs 2 bögre
spenót 250 g
vaj 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojás 1 db
főzőtejszín 0.5 dl
parmezán sajt 5 dkg