Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-sonkás-fetás rétes

Spenótos-sonkás-fetás rétes
Spenótos-sonkás-fetás rétes
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a leveles tésztát, mert gyors és finom. Ez a spenótos rétes gyors, leves utáni főételnek is jó.
Én még soha nem ettem belőle, mert a spenótot nem szeretem, de a barátom nagyon szereti ezért készítettem:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megfuttatjuk.
  2. Fokhagymát megpucoljuk, rányomjuk fokhagymanyomóval a hagymára.
  3. Hozzáadjuk a felolvadt, lecsöpögtetett spenótot, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk főni.
  4. Levesszük a tűzről és ízlés szerint még ízesítjük, és a fél pohár tejföllel elkeverjük.
  5. Kitekerjük a leveles tésztát, közepére terítjük a sonkát. ( én félbehajtva tettem rá, hogy látható legyen), rászórjuk a kockákra vágott fetát., végül a kihűlt spenótot rákanalazzuk.
  6. Behajtjuk a tésztát, és rétest formázunk belőle, majd megkenjük a tojás sárgával.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on 25 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 165
elküldve: 8
receptkönyvben: 359
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

pomelo

Mióta szakács: 2011.01.13.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: rétes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

sonkás-spenótos rétes fetával, spenótos-sonkás rétes fetával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somitimi
somitimi Thu, 2013-05-16 20:05

Szia!
Megcsináltam a rétest, már kész van, de még nem kóstoltam. De az íze miatt nem aggódom, mert a spenótmasszát ízlelgetve máris beleszerettem. Viszont nagyon elázott az alja, és ez már nem az első eset rétessütéskor. Van erre valami tipped?
Köszi

pomelo
pomelo / pomelo Tue, 2012-05-08 22:48

Hű nem is láttam, milyen kedves hozzászólásokat kaptam:)
Köszönöm.

drbrownjoezi:
A rétest formálunk alatt azt értettem, hogy a két rövidebb téglalap végét behajtjuk és aztán a hosszanti oldalt is, mint a beiglit. Remélem segített:)

drbrownjoezi
drbrownjoezi Tue, 2012-05-08 18:58

Szia! A rétest formázunk belőle mit takar konkrétan? sajnos az ilyen tésztafélékkel még nincs gyakorlatom :)

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Mon, 2012-01-16 21:35

Itt az ideje hogy ehhez a finomsághoz valaki végre hozzászóljon...
Kedves Pomelo! Mit is mondjak..Könyörgöm: szoktasd magad hozzá a spenóthoz, mert ez valami fenséges!:)
Köszönöm a csodás receptet. A párom csak annyit mondott: "ugye kaphat egy strigulát a gyakran, nagy adagban elkészítendő kategóriában???" :))
Orsi :)

879
leveles tészta 1 csomag
spenót 35 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 85 g
gépsonka 5 dkg
feta sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 1 db