Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos spagetti koktélparadicsommal

Spenótos spagetti koktélparadicsommal
Spenótos spagetti koktélparadicsommal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az a jó ebben a szószban, hogy a hozzávalók zöme nagy valószínűséggel már úgyis van otthon. Ilyenkor télen pedig általában szép spenótot lehet kapni a piacon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Biztosan elkészíthető mirelit spenótból is, de én maradok a friss hozzávalóknál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és éles késsel vékonyra szeleteljük.
  2. A fokhagymákat meghámozzuk és felszeleteljük.
  3. Az aszalt paradicsomot apró kockára vágjuk.
  4. A koktélparadicsomot megmossuk, leszárítjuk és félbe vágjuk.
  5. A vajat takarék lángon feltesszük melegedni egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, többször megkeverjük, míg jól átforrósodik. Esetleg adunk egy-két kanál olivaolajat hozzá, amiben az aszalt paradicsom volt.
  6. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés cayenne borsot adunk hozzá.
  7. Végül beleforgatjuk a laskára vágott spenótot, és ráöntjük a tejszínt. Többször megkeverjük és kb. 10 perc alatt összefőzzük a mártást. A végén belekeverjük a parmezán sajtot, és félretesszük.
  8. Vizet forralunk a spagettinek, és megfőzzük al dente, majd leszűrjük. Visszatesszük a mártást a tűzre és beleforgatjuk a kész szószba a koktélparadicsommal együtt. Ha szükséges, pár evőkanál vizet keverünk hozzá a tészta főzőlevéből. Kicsit átforrósítjuk és tálaljuk.
  9. Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 896
elküldve: 2
receptkönyvben: 175
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tészta, spenótos-paradicsomos tészta, spenótos-paradicsomos spagetti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-02-24 23:04

Elmentettem, köszönöm.:-))
Részemről is habtejszínnel készítve.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-03-03 18:43

bár ez már egy másik hétvége, de nagyon köszönöm és én is nagyon szép hétvégét kívánok Neked!
üdv,
toma

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-03-03 18:41

kedves Zúza!
köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a linket. hát nem elképesztő, hogy mikre képes az élelmiszeripar?!
bevallom, igyekszem természetes alapanyagokból főzni, de valahogy a tejszín dobozán még nem olvastam végig az összetevőket.
akkor tehát hajrá habtejszín. a recept azzal is kitűnő ;-)
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2012-03-04 00:01

Ezek szerint a cikket egy másik Toma írta, bocs, azt hittem te vagy az. ;-)

580
spenót 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
szárított paradicsom 4 db
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
parmezán sajt 5 dkg
koktélparadicsom 15 dkg
spagetti tészta 30 dkg
parmezán sajt 10 dkg