Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-spárgás quiche

Spenótos-spárgás quiche
Spenótos-spárgás quiche
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna quiche-t sütni, de eddig még nem vettem rá magam. Már sajnálom, mert könnyű megcsinálni, hamar megvan és nem macerás.

Vettem zöld spárgát is, és nem igazán akartam szétfőzni, volt spenót is... láttam már spenótos quiche receptet, gondoltam nem ronthatom el spenóttal és gépsonkával. Elég jól sikerülhetett, mert nagyon hamar elfogyott. :)

hozzávalók / 7 adag

Tésztához:

  • 30 dkg fehér tönkölyliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj/margarin
  • késhegynyi só

Töltelékhez:

  • 1 cs zöldspárga
  • kb. 20 dkg bébispenót
  • 15 dkg sonka
  • 1 doboz (200 ml) főzőtejszín
  • kb. 5 dkg sajt
  • 1 tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • kb. 1 ek vaj/margarin/olívaolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összedolgozzuk, majd fél órára - a folpackba tekerve - a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, az olvasztott vajjal kikent tartlett formába tesszük, villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk a tetejére, és ráöntjük a szárazbabot (a bab nem hagyja, hogy eldeformálódjon a tészta), és betesszük a 200 C-ra melegített sütőbe, kb. 10 perc alatt elősütjük.
  3. Amíg sül, összeállítjuk a tölteléket. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a kb. 1 cm-es hasábokra vágott zöldspárgát (nem kell hámozni, a fehérrel ellentétben és főzni sem), majd hozzátesszük a bébispenótot. Kicsit átforgatjuk, majd beledobjuk a kockára vagy csíkokra vágott sonkát, és még egy-két percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Majd belekeverjük a tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a fűszereket.
  4. Ha a tészta elősült, akkor levesszük róla a sütőpapírral együtt a babot (ezt félretesszük kihűlni, és másik alkalommal ismét használhatjuk), és ráöntjük az előkészített folyékony tölteléket.
  5. Az előmelegített 200 C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 094
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lardee

Mióta szakács: 2010.02.10.
31 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-spárgás pite, spenótos-spárgás pite, zöldspárgás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!